1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Kedves Érdeklődő! Tudni kéne pontosan milyen fajta, mert több nemzetség tagjai télállók a mi éghajlatunkon. Szobai körülmények között biztosan nem fog olyan ütemben és formában fejlődni a megváltozott életkörülmények miatt. Az idős példány nehezen alkalmazkodik. Kisebb egyeddel lehet próbálkozni, de télen a meleg, száraz fűtési szezonban biztosan veszít vonzerejéből. Rendszeres permetezést és öntözést kíván szobában nevelve egész évben. A fagytűrő növényeknek szükségük van egy pihenőidőszakra, hogy fel tudjanak készülni a következő évi aktív fejlődésre. Lehet kapni a kereskedelemben többféle szobai tartásra alkalmas bambusz fajt. Üdvözlettel Vasvári János Zasolt
Kedves Jeremy! A képen egy szobai fikusz van (Ficus benjamina natasa). Ez egy speciálisan kis levelű faj. A huzatra nagyon érzékeny, ezért valószínű, hogy a leveleit ezért hullajtja, ez nagyon gyakori probléma. Minél világosabb egy Ficus faj levele, annál több fényt igényel. A gondozása: huzatmentes és világos hely, ahová nem tűz be közvetlenül a napfény. Szereti a meleget és a tápdús talajt, amit tápoldattal lehet pótolni, ha már nem megfelelő a föld tápanyag értéke. Hetente 3-4 szer öntözze. Kapcsolódó cikkek: Kislevelű fikusz: az ország legcsábítóbb szobanövénye Szobafikusz (Ficus elastica) Kapaszkodó fikusz (Ficus pumila)
Üdvözlöm! A képen egy Philodendron erubescens látható.
Kedves József. A két növény nem ugyanaz, különböző családba is tartoznak. A ginger cardamom egy gyömbér fajta (a növény kinézete). A gyömbérnek nem szív alakú levelei vannak, úgyhogy valószínűleg valóban ginszengről lehet szó. Kapcsolódó cikk: A ginseng növény
Kedves Hömpölygő! 1. négyzetméterenként kb. 5-6 lapát elég a talajjavításra. Beásva, kb. 20 cm. mélységben érdemes bedolgozni a talajba. Az ültetett növényekhez nyugodtan mehet egy-két lapát humusz nyugodtan. 2. a talajjavításra a tőzeg kíváló, mert megtartja a vizet és lazítja a szerkezetet. komposzt és tőzeg 1:1 arányú keverékét használjuk mi is. Bevált nagyon. A bedolgozás, szintén egy ásónyom mélyen történjen. A perlitet nem szokták használni, a szaporításnál van jelentősége. Tehát: én azt javaslom, hogy agyagos területen homok-tőzeg-komposzt keveréke lenne a legjobb, 1:1:1 arányú arányban. Egy ásó nyom mélyen kell beforgatni. Tavasszal vagy ősszel komposztáljuk a talajt? Hogyan készítsünk komposztot? Nem is gondolnánk, mennyi előnnyel jár a komposztálás