1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Értem. Sajnos, ha ott laknak a komposztban, már nem sokat lehet tenni. Nem tudom, miben zajlik a komposztálás, de érdemes olyan komposztáló ládát választani, ami nem engedi a rágcsálók bejutását. Üdvözlettel: Növényorvos Kapcsolódó cikkek: Hogyan készítsünk komposzt ládát? Hogyan készítsünk komposztot? Komposztálás – otthon és közösségben 5 lépésben
Tisztelt Vasvári Tibor! A levelek hólyagosodását egy gubacsatka faj okozza. Ellene felszívódó, rovarölő növényvédő szerekkel lehet védekezni. A megfeketedő dió "héj" jellemzően annak baktériumos megbetegedésére utal. A lemosó permetezés, ha kivitelezhető és a réz elvileg jó ellene (Bordóipor, Champion 50 WP). Valamint van egy ún. injektálásos módszer, ami mindkét problémát megoldhatja. www.parkfavedelem.hu oldalon találja őket... Üdvözlettel: Növényorvos Kapcsolódó cikk: Védjük meg gyümölcsfáinkat a gubacsatkáktól!
Üdvözlöm! Abszolút jó megoldás, de a gyomirtást addig kell ismételni, ameddig ki nem pusztul az összes tarack. Le kell fújni, majd öntözni, és várni, hogyan nőnek ki a gyomok, majd megint lefújni és így tovább. Amikor megfelelő a gyommentesítés, abban az esetben mehet a 10 cm föld, amúgy a taracknak ez gyerekjáték, hogy áthatoljon. A gyomírtás után két nappal kezdje el az öntözést!
Üdvözlöm! Ültesse át most úgy, hogy a hagyma felső része kilógjon, hogy meg tudja figyelni a hajtásokat. Erre azért van szükség, hogy a három legerősebb hajtást hagyja meg, az ismételt virágzás serkentése érdekében. A többi hajtást csípje ki nyugodtan. Ezután rendszeresen öntözze. Kapcsolódó cikkek: Csuporka vagy Gloxínia (Sinninga speciosa) Mindent a csuporkáról
Üdvözlöm! Ha jól értem, akkor egy sarj növényt vágott ki. A szár megvastagodott része (nódusz) alatt kb. 0,5 cm-el vágja le és tegye vízbe és a gyökér itt fog kihajtani. Amikor a gyökerek megjelennek, akkor ültesse el cserépbe.