1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Üdvözlöm! Semmiképpen se dobja ki! A leírtak alapján ez egy "működő" növény. Azt javaslom, hogy a virág környékén nyugodtan ritkítsa meg a leveleket, mégpedig úgy, hogy a virág egészségesen elférjen, illetve levél is maradjon a növényen.
Kedves Dr. Vasvári Tibor! Szerintem a trágyázás egyensúlya nem megfelelő, mert a levelek erősödnek a virág pedig nem. Javaslom, hogy virágzást segítő műtrágyával öntözze, sok gyártó van a piacon, az a lényeg, hogy magas legyen a kálium tartalma! Én még agyagos, kötött talajon tapasztaltam ilyen virágzás elmaradást, ezt is káliummal kell "kezelni", illetve tőzeggel javítani a talaj szerkezetét.
Kedves Tesszi! A goji bogyó (Lycium barbarum) teljesen télálló növény, ami azt jelenti, hogy kiültetve minden gond nélkül áttelel, de cserépben átfagyhat. Védett helyre kell tenni és a cserepét buborék fóliával, vagy fóliával és avarral védeni kell. A dézsás/cserepes növényeknél a gondot az okozza, hogy ha átfagy a növény gyakorlatilag kiszárad, mert nem tud vizet felvenni. Kapcsolódó cikkek: Ültessünk Goji bogyót! Kínában csodabogyó, nálunk mérgező cserje: a goji
Üdvözlöm! A kakiszilvát magvetéssel a legjobb szaporítani. Ezek önbeporzó fajták, egy növény is terem, kb. 2-4 évesen.
A Ficus Benjamina (csüngőágú fikusz) majdnem minden (tartás)problémára levélhullással válaszol. Érzékeny a hidegre (ideális hőmérséklet a tartására: 18-22 °C), a hideg öntözővízre, a kiszáradásra, a pangóvízre, de lehullanak a levelei a huzattól, a tápanyaghiánytól (nitrogénhiány) de még a fényhiánytól is. Ha a növény huzamosabb ideig vízben áll, az a gyökerek sérüléséhez vezethet, ezért öntözés után negyed/fél órával később ki kell önteni alóla a vizet. Két öntözés között engedhetjük, hogy kissé kiszáradjon a föld. Ezen felül pedig a levélhullást okozhatják kártevők vagy kórokozók is. Időnként ajánlott a leveleit egy nedves anyaggal áttörölni, megtisztítva a leveleket a portól és az apró kártevőktől. Kapcsolódó cikk: Kislevelű fikusz: az ország legcsábítóbb szobanövénye