1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Talán nem elég hűvös. De ettől még nem történik semmi baj velük, sokszor már januárban kihajtanak egy meleg időjárás front bejövetelekor. 5-10 fok között az optimális. Igazán földben lennének a legjobb helyen, mivel nem szükséges minden évben kiszedni őket csak kb három évente.Nárciszt is csak 6-7 évente szedjük ki, mert nem szereti a bolygatást. Üdvözlettel, Gack László/Budai Renáta. Kapcsolódó cikkek: Hagymások teleltetése Hagymások, gumós növények szaporítása
Kedves Liza! A szivarfa oltvány eddig is szabadban nevelkedett, nem szükséges takarni. Arra viszont figyeljen, hogy télen folyamatosan nedves legyen a földje, vagyis ha száraz és meleg tél van, öntözzön. A japán fűzből megpróbálhat törzseset nevelni. Az elképzelésein csak annyit módosítson, hogy a törzsön hagyjon ideiglenesen rövid (10-15 cm-re visszavágott) oldalhajtásokat törzserősítőként. Így erős törzset tud nevelni. A meghagyott oldalhajtások a végleges törzsmagasság és törzsvastagság elérése után eltávolítandók. Kellemes karácsonyi ünnepeket kíván: Gergely Díszfaiskola, Gödöllő
Üdvözlöm! Itt érdeklődjön: http://cserkert.hu/termek/522/diospyros_kaki_tipo_kaki_szilva.html
Az ültetés nem csupán a kinti hőmérséklet kérdése. A fagyok előtt 3-4 héttel november közepéig meg kell hogy történjen az elültetés, hogy a hagyma gyökérképződése meginduljon ezáltal az alvó állapot után tápanyagot tudjon felvenni. Az alvó állapot sok tápanyagvesztéssel jár, így a tápanyagoktól megerősődve képes a hagyma a telet átvészelni. Ennek hiányában nem biztos, hogy átvészeli, vagy a kártevőknek jobban ki van téve a legyengült hagyma. A virágládát oldalról takarni kell, mert az oldalsó földréteg nem elég vastag, a hagyma kifagyhat. Nem kell folyamatosan locsolni, de kissé nedves legyen a földje. Nem kell tápoldatozni, de ha a hajtás kibújása után kap tápoldatot az a virágképződést segíti. Üdvözlettel, Gack László/Budai Renáta Szívesen végzett őszi tennivaló: hagymások kiültetése Hagymások ültetése: melyiket, milyen mélyre?
Kedves József! A citromot és a murvafürtöt a lépcsőházi teleltetés után áprilisban célszerű kitenni, az éjszakai fagyok elmúltával. Mindenképpen védett helyre kell tenni őket, amíg a májusi igazi tavasz meg nem érkezik.