1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Az eper (vagy inkább szamóca) igen tápanyagigényes növény és a vízigényét is érdemes komolyan venni, mivel vízhiány következtében leáll a fejlődése. A folyton termő eper/szamóca termesztésnek van egy közismert fortélya, mégpedig az, hogy az első néhány hétben megjelenő virágokat el kell távolítani, így jobb lesz a gyümölcsképzés, és a növény is jobban fogja érezni magát tőle. Szüret után is fontos a tápanyag-utánpótlás, a lombtrágyázást meghálálja a gyümölcs. Ha nem muszáj, akkor ne műtrágyázzuk. Ha mégis műtrágyázni szeretnénk, akkor tartsuk észben, hogy tápanyagigénye magas, sóérzékeny, tehát csak kloridmentes műtrágyák alkalmazhatók. (Az ideális N:P:K aránya 2:1:3)
Üdvözlöm! A keskenylevelű ezüstfa (Eleagnus angustifolia) szaporításánál jobb, ha egy ilyen hajtást kiemelünk és 20 cm-esre visszametszük, hogy a gyökér "elbírja" a növény tápanyag utánpótlását. Szerintem próbálják meg így, mert így biztosan sikerül! De ezen kívül lehet még bujtással és dugványozással is szaporítan!
Kedves kertészkedő! A mellékelt fényképek alapján úgy tűnik, hogy nem kap elég fényt. Próbálja megritkítani körülötte a növényzetet, és a virágzást elősegítő tápoldattal vagy trágyával kezelni.
Úgy tudom, őszibarack és kajszi kultúrákban kizárólag szüret után alkalmazható keleti és barackmoly ellen, és atkafelszaporító hatása miatt és mivel hamar hozzászokhatnak a kártevők, csak max 2-szer évente. Mivel egy gyakori kontakt szerről van szó, nagy a valószínűsége, hogy ezt azért nem mindenki tartja be. Van még lehetőség gyártónál érdeklődni, hogy mi a pontos ok, minden esetre ha már megtörtént, akkor nincs mit tenni. Üdvözlettel: Növényorvos
Üdvözlöm! Ez valamilyen ásványi kiválás! Mivel a cserép is agyag (azaz Kalcium az alapja) és az öntözővíz is tartalmaz sok-sok oldott ásványi anyagot (magnézium, kalcium stb...) és ez lehet a jeleség oka. A vízkő is hasonlóan képződik.