1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Nem igényel öntözést az őszi csapadék elegendő nekik. A hagymások alapból nem szeretik a sok vizet. Virágzáskor lehetséges az öntözés de csak mértékletesen
A levélsárgulás és levélhullás oka valószínűleg tápanyaghiány, főleg nitrogén és/vagy túlöntözés (nem kell minden nap öntözni). Ritkán, kevés vízzel és lehetőleg tányérba öntve, felszívatva kell öntözni, tápoldatozni.
Kedves Érdeklődő! Nem tudom, hogy mikor szokták metszeni, hogyan öntözik, de ha az alábbiakat betartják, virágozhat újra növényük: A hortenzia árnyékos, hűvös helyen fejlődik megfelelően, nem bírja a tűző napot. Nyáron is legyen a földje mindig nedves, ne hagyjuk kiszáradni. Ne csapvízzel öntözzük, ehhez csak lágy vizet vagy esővizet használjunk. Áprilistól a nyár végéig hetente egyszer adjunk neki tápoldatot, amelyben literenként 2 gramm nitrogén-foszfor-kálium tartalmú tápsó van. Októbertől folyamatosan csökkentsük az öntözést és a tápoldatozást. Télen takarjuk be a hortenzia tövét, hogy védjük az erősebb fagyoktól. A többéves bokrokat metsszük vissza 40 cm-esre, hogy új hajtásai fejlődjenek, és dúsabb legyen. A hortenzia a rendszeres metszéstől gazdagon virágzik. Ne ősszel vágjuk vissza, mert az üreges szárába befolyó víz megfagyva kárt tehet a növényben, inkább tavasszal metsszük vissza.
Ha túl sok alma van a fán a gyümölcs apró marad, kézzel vagy hormonhatású szerekkel végzett ritkítása szükséges lett volna. Arra kell törekedni, hogy a gyümölcs legalább 70 mm átmérôjû legyen. De természetesen az idei aszályos időjárás is befolyásolta a gyümölcsök méretét.
Előfordul, hogy a tuják belső hajtásai és levelei megsárgulnak, elbarnulnak. Ezt a csúfos tünetet egy betegség okozza, amely ellen időben védekeznünk kell. Részletek a cikkben: http://www.edenkert.hu/novenydoktor/novenyvedelem/kertepites-szaradas-didimaszcella-tuja/2198/