1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Kedves Maxin, én gyapjastetűt írtam, nem lapostetűt :)A lapostetű (Pthirus pubis) egy élősködő rovar, mely az emberi szőrzetben él és vérrel táplálkozik. Permetezze Actara, Chess, Mospilan vagy Decis nevű szerek egyikével.
Tavasszal virágzó szellőrózsák: Csinos szellőrózsa (Anemone blanda) és a Koronás szellőrózsa (Anemone coronaria) Szaporításuk:Mindkettőt magvetéssel is szaporíthatjuk. A csinos szellőrózsa magjainak hideghatásra van szükségük, ezért a magokat szórjuk a cserépben lévő földre, és a kert védett zugába tegyük. Takarjuk, hogy az egerek és a madarak kárt ne tudjanak benne okozni, de kapjon a téli csapadékból. Kora tavasszal vigyük védett helyre, pl. garázsba, gondoskodjunk a nedvességről. Az első évben nagyon kicsi gumót nevel, ezért legalább két évig ne bolygassuk.A koronás szellőrózsa magjait elvirágzás, begyűjtés után rögtön vethetjük. A magok szöszösek, ezért a nedvességet csak úgy tudjuk biztosítani, ha a cserepet beállítjuk egy vízzel teli tálba. 18-20oC hőmérsékleten tartsuk csírázásig. A magoncokat a szabadban neveljük tovább.Másik szaporítási mód, hogy a gumókat vágjuk fel.
Tisztelt Tavaszi! A képen látható növény a Deutzia x rosa. Tisztelettel: Mezős Balázs kertészmérnök, növényvédő szakmérnök www.aleonkert.hu
Csíkos szörnyeteg? :) Ő egy egyszerű mezei tücsök (Gryllus campestris)
Kedves Gyula, a gyógynövény gyűjtés szabályai és a begyűjtés időpontjai (minőségi előírásai) az alábbi pdf-ben részletesen le van írva: http://www.gyogynovenyszovetseg.hu/wtDocument/browse/root/gyujtes.pdf