1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Kedves Márti! A nagyobb kertészeti árudákban érdemes érdeklődni, vagy akár rendelhet is, pl innen: http://www.sieberz.hu/termek/ibolyas-csillaghagyma-knofi-3/vagy innen: http://www.viraghagyma.com/oszi-viraghagymak/egyeb-oszi/ipheion-szinkeverek-ibolyas-csillaghagyma
Kedves Ágnes, gyakori kérdés ezért cikket írtunk róla: http://www.edenkert.hu/szobanoveny/gondozas-es-apolas/leggyakoribb-muskatli-tartasi-hibak/4732/
Kedves Mária! Látatlanban nagyon nehéz diagnosztizálni, de valószínű, hogy a nagyon száraz és enyhe tél következményeképpen valamely gomba faj pusztíthatja a fát! Javaslom a permetezést széles hatásfokú gombaölő szerrel, kontakt és felszívódó formában is, illetve valamilyen erős rovarölőt is keverjen bele a permetszerbe!
Kedves Nelly! A hellyel nincs semmi probléma, kellő fénymennyiséget kap. Viszont a lombvesztés két okra vezethető vissza, az egyik. A fa 2 hónapja egy fűtött lakásba került a kertészeti körülmények közül, ahol a kellő hőmérséklet és páratartalom arányban volt. Télen a lakás pártartalma a fűtés hatására szinte naponta ingadozik (nem keveset!) a növény erre úgy reagál, hogy eldobja bizonyos lombmennyiségét, ez természetes folyamat (aklímatizálódik). A növény ezt egy évben kétszer szenvedi el tavasszal a fűtési szezon végén és ősszel a fűtési szezon kezdetekor. Tehát a növény próbálja megszokni az adott lakás klímáját ez eltarthat egy ideig, növénye válogatja. Ha van rá mód ajánlom, hogy az éjszakai fagyok elmúltával tegye szabadba félárnyékba őszig, így kellően erős és jó kondiba lévő fát kap és télen már nem veszi ilyen "zokon" a fűtés kezdetet és véget. A kéthetente egy alkalommal való tápoldatozást és egy tavaszi átültetést javaslok egy friss ültetőközegbe. További kérdéseit szívesen megválaszolom. Üdvözlettel: Hirth János
Üdvözlöm! A képen egy boróka van, ami megnő 3-5 méter magasra és kb 2-3 m szélesre.