1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Üdvözlöm! Az ismerős tanácsa helyes! Ahol bejelölte, ott kell levágni. A léggyökér alatt 1 cm-el és gyökereztesse ki vízben, majd amikor már nagyobb a gyökér, mehet cserépbe.
Olyan dugványokat vágjon le a hajtásairól, melyek alsó vége nem teljesen fás, kissé még zöldes színű a szövete belül. Ezeket nedves talajban és félárnyékban tartva, nyár végére gyökereket fejleszt. Gyökereztetésre kiváló a perlit is, nedves perlitben a gyökeresedés sikeresebb, mint a földben. Télre még nem ajánlom a szabadba kiültetni, hanem cserépben fagymentes helyen teleltesse, hogy megerősödjön. Következő évben április végén már kiültethető végleges helyére.
Kecskerágó. Metszésről bővebben itt olvashat >>
A begónia gondozása egyszerű, ha elegendő friss levegőt biztosítunk számára (nem tudom, ez az irodában mennyire megoldott) Az elatior-hibridek (gondolom Önnnek is ez van, ez a leggyakoribb) sok fényt igényelnek, de a közvetlen napsütést nem viselik el. 21 °C fölött a bimbók lehullhatnak.A föld legyen mindig nedves, de soha ne vizes. Lágy, szobahőmérsékletű vizet használjunk, mert a begónia nem tűri a meszet. A növekedés időszakában hetente egyszer trágyázzuk.Nem látom a növénykét, de lehet, hogy minden baja van egyszerre, túl meleg, nincs friss levegő, túlöntözi, nem tápoldatozza, nem szedi le a beteg leveleket és emelett még lehet egy kis lisztharmat is rajta.
Tisztelt Kertbarát! A képen a hársfa levéldarázs kárképr látható, mely csak a hársfákon okoz károkat. Védekezni nem szükséges ellene. Más növényre nem jelent veszélyt. Jó kertészkedést! Mezős Balázs kertészmérnök www.aleonkert.hu