1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Tisztelt Örsi G.! A képen az alma taplófoltosságának a tünetei láthatók. Ez a betegség elsősorban a tárolókban jelentkezik, de a szüret előtt is megjelenik. A Baldwin és a Golden Delicious fajtán a leggyakoribb. A tünetekre jellemző a hogy a gyümölcs héján elszórtan 2-3mm átmérőjű kerek határozott szegélyű a gyümölcshúsba mélyedő barna foltok láthatók. A gyümölcshúsban a héj alatt barna taplószerű foltok figyelhetők meg. Ezt a gyümölcs romlást tárolási betegséget a kálciumhiány okozza. A talaj nagyadagú kálium és magnézium tartalma okozza (ionantagonizmus). Kerüljük a nagyadagú műtrágyázást, helyette érett istállótrágyát használjunk. Valamint a szüret előtt 3-4 alkalommal 1-2 hetes időközönként kálcium tartalmú lombtrágyával permetezzük le az almafákat. A gyümölcsöt idejében kell leszedni és alacsony hőmérsékleten kell tárolni, kellő szellőzés mellett. Jó kertészkedést! Mezős Balázs kertészmérnök növényvédelmi szakmérnök www.aleonkert.hu
Üdvözlöm! Nem a legkönnyebben lakásban tartható növény sajnos. Ennek az oka az, hogy magas páratartalmat szeret és 24 C fok körül érzi jól magát. Javaslom, hogy párásítsa és a talajt tartsa mindig enyhén nyírkosan. Tegye kb 23-25 C-ra és februárban ültesse át jó tőzeges talajba!
Üdvözlöm! A panelban a jó ellenálló növényeket érdemes tartani, pl: pletyka, rákvirág, vitorlavirág stb... Sajnos nehezebben tartható panelban növény a fényviszonyok miatt és az általában száraz levegő miatt!
Kedves Felícia! Ha nem muszáj, akkor javaslom a februárt várja meg legalább, addig is keveset öntözze!
Kedves Ági! Éppen ellenkezőleg! A képen nagyon hasznos gyógynövény van. Ez a máriatövis, népies nevén szamárkóró.