1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Kertész lévén azt tudom javasolni, hogy mézet olyan helyről vegyen, ahol ismeri a méhészt vagy többet lehet tudni a méz származásáról. Ha egy méz nagyon ´folyós´, az már gyanús lehet, hogy esetleg fel van higítva. A leginkább megbízható, ha számunkra már bizonyított méhésztől vásárolunk.
Erkélyen, cserépben is lehet nevelni, de mivel fázós, kemény fagyok esetén van esélye a visszafagyásra. Ezt megelőzhetjük az alábbi módszerrel: Ha mégis szeretnénk cserépben tartani, télen, mikor hosszan tartó minusz 5-10 fok alatti hőmérsékletet igérnek a meteorológusok, vigyük védettebb helyre, vagy takarjuk be alaposan a cserepét, s majd a fagyok elmúltával tehetjük ki ismét erkélyünkre. Még náhány hasznos infó a rozmaringról: A rozmaring átteleltetése Kedvencünk a rozmaring: hogyan neveljük, szaporítsuk, mire használhatjuk? Hogyan termesszünk otthon rozmaringot?
A zamioculxas szukkulens növény rizómájában raktározza a vizet, leveleit viaszréteg védi. Szépen, de lassan fejlődik a számára ideális 20-24 fokos hőmérsékleten, laza szerkezetű homokos, szerves anyagban gazdag talajon, világos helyen. Rendszeres öntözést igényel de csak akkor öntözzük, ha talaját száraznak érzékeljük. A szárazságot túléli. De túlöntözni sem szabad. Ha folyamatosan nedvesen tartjuk, levélsárgulással reagál, esetenként gumórothadás is felléphet. Az ablak közeli huzatra levélhullással válaszol. Mivel betegségekkel szemben ellenálló növény, lehetséges. hogy növényének élettani problémája van.
A leander szaporítása nagyon egyszerű: a május-júniusban levágott hajtások vízbe állítva néhány hét alatt gyökeret eresztenek. <p>Bővebben olvashat a leanderről alábbi cikkeinkben:
A flamingó virág virág rézse nemcsak szép hanem gyengén mérgező is, bőr- és nyálkahártya-izgalmat esetleg hányást is okozhat.