1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Kedves Betty! A gyökérzet, azaz a rizóma nem lehet régi. Azt szeretném kérdezni, hogy nincsen-e napon a növény, mert azt rosszul viseli, kimondottan árnyéki évelő. Amennyiben nem erről van szó, úgy a tápanyaghiányt gondolnám. Ezt zsákos komposztált marhatrágyával könnyen pótolhatja!
Kedves Aranka! A tajtékos kabóca (Philaenus spumarius) az oka a jelenségnek. A kifejlett rovarok kb. 3 cm-esek és rózsaszínek. A lerakott petéket védik ezzel a nyálkás burokkal, ebben fejlődik ki a rovar. A habot mossa le és rovarölővel permetezze le.
Kedves István! A képeken valóban pajzstetvek láthatóak. Javaslom, hogy felszívódó rovarölő szerrel permetezze le, nagyon kell figyelni az élelmezésügyi-várakozási időre, mivel gyümölcsről van szó!
Kedves Zsu69! Ott metssze le, ahol van egy erős rügy vagy hajtás és a felett 2-3 cm-el. A magasságot illetően, az abszolút Önre van bízva, ahol arányos marad a növény.
Kedves József! Szerintem az ok az, hogy a meleg miatt rövidül a tenyészidőszak és a fű ezért hamarabb magzik, bár egyébként is gyorsan szaporodó fajok a fűfélék. Rendszeres nyírással a felmagzást meg akadályozhatjuk, illetve a sárga foltok -így látatlanban- a meleg és száraz időnek köszönhető. Ha még nincs öntözője, kérjen ajánlatot innen: info@kertrendorseg.hu