1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Kedves Anna! Ez a növény szerintem teljesen rendben van. Alapból a tövénél elágazó, vastag és a csúcs felé elvékonyodó szárai vannak és a hajtások végén a virágok. Kevés levele van, a sivatagi életmódhoz így alkalmazkodik, hogy így kevesebb vizet párologtasson, illetve a vastag szárában vizet raktározzon. Tehát nyugodjon meg, jól néz ki a növény!
Kedves Gyevocska! Nehéz így a körülményeket nem ismerve biztos véleményt alkotni. Ami biztos, hogy az Ön által említett fényhiány és túlöntözés abszolút ilyen tüneteket tud produkálni. Nagyon fontos, hogy a földet hagyja kiszáradni és soha ne tocsogjon a föld, illetve ne legyen alattuk pangóvíz! A páratartalom hiány is lehet részese a tüneteknek!
Kedves István! Ez egy szép borsvirág (Pepperomia). Igen, valóban nyílnak a virágai, de ne számítson virágözönre, kis diszkrétvirágai vannak.
Kedves Irén! Inkább a tavaszt javaslom az átültetéshez, hiszen most jön a nyugalmi, azaz a vegetációs időszak a növényeknek. Tavasszal általános virágföldbe ültesse át. Mindenféleképpen kint kell hagyni, hiszen kinti növény! Ha nincs csapadék télen, öntözni kell hetente kevés vízzel, mert kiszárad. A napsütés hatására elkezd fotoszintetizálni, amihez sok víz kell, a cserépben meg a víz meg fog fagyni és kiszárad. Erre mondják, hogy kifagy a dézsás, vagy cserepes növény télen, hát ez az oka. Igen vannak betegségei: leginkább az atkák és különböző gombák támadják meg!
Üdvözlöm! A képek alapján szerintem a barnulást, a: Septoria melissae nevű gomba okozza. Ez csapadékosabb, vizesebb helyeken figyelhető meg leginkább. Bordói lével permetezze le, de a nevelek begyűjtése előtt 3 héttel kell végezni, hogy tudjon távozni a szer!