1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Üdvözlöm! A képen egy Calathea rufibarba van. Magyarul: nyílgyökérnek nevezik. Egy korábbi cikkünket ajánlom figyelmébe, ahol mindenre választ kap: http://www.edenkert.hu/szobanoveny/egzotikus-szobanovenyek/calathea-concinna-szobanoveny-gondozasa/2618/
Üdvözlöm A képen a fehér patkó alak, a szijács. Itt mennek végbe az aktív élet folyamatok. Az ebben lévő sejtek plazmájában sok keményítő található, amit a gombák szeretnek. Szerintem ez egy régóta húzódógomba-betegség,ami okozta a féloldaliságot és száraz ágakat. A képből egyértelműen látszik, hogy a fa egyik fele nem élt, nem látszik aktivitás. A hajtást érdemes nevelni,de én egy teljesen ú fa telepítését preferálnám inkább.
Kedves Béla! Ha nincsen teleltetve akkor szokott ilyet csinálni, hogy a virágzási idő kitolódik, illetve hogy eltér a megszokottól. Nincsen gond, nem kell aggódni!
Üdvözlöm! A fügét egyszerűbb szerintem bujtással szaporítani, bár a dugványozás is eredményes módja a szaporításnak. A fás dugványokat ilyenkor világos helyen tárolva kb 10-15 C-on ajánlott, ami tavaszra gyökeret fog ereszteni. A dugványokat ládába szorosan egymás mellé kell dugni nedves tőzeg-perlit keverékébe és esetleg fátyol fóliával le takarni, hogy ne száradjon ki. A polaritásra figyelni kell!
Kedves Laci! A képen egy selyemkóró (Asclepias syriaca) van. Eredetileg amerikai, de agresszív terjeszkedésű gyomnövény. A textilipar felhasználására került be hozzánk. A selyemfű méz is ebből a növényből gyűjthető. Amúgy mérgező növény.