1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Üdvözlöm! A magokat márciusban kell elvetni laza, homokos talajba, kb 3-4 cm mélyen. Arra nagyon kell ügyelni, hogy soha ne száradjon ki, mert elpusztul a gyenge, friss csíra. Mindig legyen nedves a talaj, de ne tocsogjon!
Üdvözlöm! A képen egy könnyezőpálma (MOnstera deliciosa) van. A fiatal levelek amik most vannak, azok idővel szeldeltebbek lesznek, "lyukas" lesz.
Kedves Császárné! Attól függ, hogy hol törött el és hogyan. Szerintem ki fog hajtani, eléggé bírja a kiképzést!
Üdvözlöm! A képen egy afrikai növény, egy: Microsorum punctatum van. Ez a különleges páfrány mélyzöld színével és vastag, erős, de mégis változatos levélzetével díszít. Árnyékos helyet kedvel, víz- és páraigénye nagy.
Kedves Olvasónk, A sárgulásról már többször írtunk, gyakori probléma: Sárguló leveleket okozhat a nitrogén hiánya, ekkor megfelelő tápanyag utánpótlással orvosolhatjuk a problémát. Túlöntözésre szintén reagálhat a levelek elsárgulásával növényünk, ez ellen, az öntözések számának, vagy a víz mennyiségének csökkentésével tehetünk. A kevés fény, túlságos hideg vagy meleg, szintén okozhatják a levélzet sárga elszíneződését. Ebben az esetben célszerű más helyet választani a szobanövény számára. Segítség! Sárgul a növényem! Hogyan termesszünk otthon gyömbért? - 1. rész >>