1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
A PlanetBio kínálatában talál ökológiai gazdálkodásból származó chia magot: http://www.planetbio.hu/diok-es-magvak/planetbio-chia-magok-organikus-taplalekkiegeszito-100-bio.html. Mexikóban termesztik, családi gazdaságokban, megfelelve az organikus gazdálkodás minden (pl. vegyszermentes) feltételének, de természetesen aprómagkombájn-val takarítják be (mint mondjuk nálunk a kölest vagy a mákot). Az azték zsálya (Salvia hispanica L.) egy egyéves növény, szemben a hazánkban zsályaként ismert orvosi zsályával, ami egy évelő félcserje. Tehát vígan learatható és a következő évben újravethető. Amúgy én is szívesen fogyasztom
Üdvözlöm! Az erkélyen elég problémás a nevelésük, de odafigyeléssel megoldható. Az a lényeg, hogy minden nap öntözze meg és amikor meleg van, akkor reggel és este is. Mivel csak egy cserép föld áll rendelkezésre, ezért rendszeresen tápoldatozza. Nyáron hetente, tavasszal, ősszel hét hetente. A lakásban nem is bírják, tehát mindenképp az erkélyen kell teleltetni őket és kétheti öntözést igényelnek! Ez nagyon fontos a cserepes növényeknél, mert télen amikor kisüt a nap és felmelegszik, akkor a sejtfolyamatok beindulnak, amihez víz kell. A cserépben max fagyott víz van , vagy száraz föld. Gyakorlatilag kiszárad a növény, ezt szokták kifagyásnak elkeresztelni, de ezek nem fagynak meg, csupán víz kell télen is!
Kedves József, nem sikerült képet feltöltenie, kérem ismételje meg. Addig is ezen az oldalon sok leanderbetegség fel van sorolva, képekkel, átfuthatja, hátha megleli, amely Önnél jelentkezett:http://leanderfa.gportal.hu/gindex.php?pg=34588181 Üdvözlettel: Édenkertész
Kedves Ari! A képen egy kőrislevelű juhar (Acer negundo) virágzásban lévő egyede van. Ezekből lesznek a kis helikopterek, ami a magja.
Kedves Hajni! Az első kérdés: A frézia nálunk melegházi dísznövény. Úgy kell a hőmérsékleti igényeit megválasztani, mint mondjuk a fikusznál. Fagyérzékeny, csak tartós jó időben ültesse ki. A második: a krizantémnál a dugványozás a legeredményesebb és legbiztosabb módszer! A magvetés már elég régen volt, ki kellett volna már kelni szerinte. A földbe túrjon bele óvatosan és nézze meg, hogy van-e csíra!