1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Igen, egy világos mahagóni színű fájú trópusi fafaj( Aucoumea klaineana).
Elvirágzás után nyugodtan levághatja a virágzati szárakat, nem kell megvárni meg teljesen elszárad, így a növény ezalatt az idő alatt energiáját az újonnan növő hajtásokra tudja fordítani.
Kérdése válaszolni az Édenkertész rovarban kicsit nehézkes lett volna, ezért inkább egy cikkben válaszoltam rá.
Erősen mérgezőek a következő szobanövények:<p> - Klívia gyökere <p> - Amarlílisz fajok hagymája <p> - Dieffenbachia minden része <p> - Euphorbia fajok tejnedve<p>Enyhén mérgezők a következők:<p> - Asparagus minden része<p> - Cyclamen gumója<p> - Philodendron fajok levele <p> - Kroton levele<p>A kapcsolódó cikkek között olyan növényeket válogattam, melyek jól bírják a szárazabb körülményeket és tudomásunk szerint nem mérgezőek.
A fővirágzás után az alvórügyekből előbújva újabb virágokkal örvendeztethet meg virágunk. A bimbó megjelenése után 3 hónap múlva virágzik ki az egész virágszár. Ha ez elmarad és a szár elszárad, érdemes levágnunk, jövőre majd újabb virágzati szárat fog hozni. Átültetni kora tavasszal érdemes, ha átlátszó műanyag cserépben volt, ültessük most is ilyenbe, ugyanis egyes fajok gyökerei is fotoszintetizálnak. Ültetőközegül mindig vízáteresztő, kéregdarabokat, mulcsot tartalmazó orchidea földkeveréket kell választani. Tavasztól érdemes hetente orchideatáppal locsolni.