1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Üdvözlöm! Szárcsomónak hívják amire gondol, latinul nodus a megnevezése. Valóban, itt találhatóak olyan sejtek, amelyekből a másodlagos gyökerek ki tudnak alakulni. Nem vagyok egészen otthon a szobanövényekben, de a dísznövényeket rendszerint a nodusból gyökereztetik. A csatolt képeken nem látok ilyet a monsterán. Üdvözlettel, Megyeri Szabolcs
Üdvözlöm! Nem kell metszeni, majd csak jövő tavasszal. Most csak gyakori öntözést, esetleg tápoldatozást kíván. Üdvözlettel, Megyeri Szabolcs
Kedves Rita! Sajnos könnyen elképzelhető, hogy a probléma a tujákkal van. A lehulló levelek, tobozbogyók erősen savanyítják a talajt, ami a legtöbb növénynek nem megfelelő. A legtöbb növény nem szereti az árnyékot, nem tér ki rá, hogy mennyire napos a hely, ha árnyékot vetnek a tuják, az megmagyarázza miért nem díszít semmi sem igazán. A hagymás növényeknek nem szabad addig levágni a szárát, amíg maguktól vissza nem húzódnak a talajba. Lehet, hogy érdemes volna más helyet keresni az ágyásnak, ahol jobbak a körülmények. Üdvözlettel, Megyeri Szabolcs
Üdvözlöm! Igen spárgának nézem, hazánkban is megtalálható kivadult növény. Üdvözlettel, Megyeri Szabolcs
Kedves Róbert! Orsó koronaformát javaslok. Kérem nézzen utána, sok videó, ábra szemlélteti. Metszeni már késő, jövőre március első felében el kell végezni a metszést még a kihajtás előtt. Üdvözlettel, Megyeri Szabolcs