1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Valóban óvatosan kell bánni mindenféle friss trágyával, mert a növényeket megégetheti. Téli takarásra és közvetlen trágyázásra nem javasolnám, talajápolásra alkalmazható, amennyiben csak az elkövetkező évben kerül bele növény.
Sajnos igazán jó tanácsot nem tudok adni: a nyírfa nem igazán kedveli a metszést, a diófa gyökerei által termelt anyagokat nem igazán szereti a többi növény, s a fenyők is mély árnyékot adnak a kertben. Megpróbálkozhat néhány árnyékkedvelő dísznövény ültetésével, de a virágzó évelők és egynyáriak többsége a napfényes helyet szeretik.
A képen úgy látszik, mintha egy egyéves fűféle lenne: minél többet nyírjuk a füvet, annál kisebb az esélye az egyéves gyomok virágzásának és magérlelésének. Ha virágoznak, azonnal kapáljuk ki őket, mert ha ezzel elkésünk, jövőre újra támadnak majd
Leghasznosabb, ha egy nagyobb komposztálót alakítana ki, és oda gyűjtené az értékes nyesedéket. Ha ez nem megoldható, próbáljon egy környékbeli állattenyésztőt felkeresni, hátha fel tudja használni a hetente keletkező füvet.
Szamócát 2-3 évig érdemes egy helyen termeszteni, mivel gyökerei sekélyen futnak a föld felszínén telepítés előtt kell szerves trágyával feljavítani talaját. Közvetlenül szüret után lombtrágyával erősíthetjük növényünket.