1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Üdvözlöm! Nem gondolnám, hogy a trágya a probléma, mert a beültetés után szinte egyből jelentkezett volna a probléma, illetve a gyökérperzselésnél nem csak az alsó levelek sárgulnak. Elképzelhető, hogy csak az átültetés viselte meg, kell idő, hogy akklimatizálódjanak a növények az új környezethez. Sajnos más ötlet nem jut eszembe. Alulról öntözze kis vízadagokkal, a cserép tetején a föld időről időre kissé száradjon ki. Üdvözlettel, Megyeri Szabolcs
Üdvözlöm! Igen, le kell törni az elnyílt virágokat. Tápoldatozza a töveket 2-3 hetente, hogy sok-sok évig virítsanak. A kirzantémokat érdemes minden tavasszal átültetni, a gyökerükről a földet lemorzsolni, és friss, új földbe helyezni őket. Felszedni a hagymákat május végén, június elején kell, amikor már visszahúzódtak a földbe. Nyáron hűvös, fényszegény helyen kell őket tárolni, majd szeptember közepén kiültetni. Üdvözlettel, Megyeri Szabolcs
Kedves Zsuzsa! Nem lesz probléma be fogják tölteni a talajtakaró funkciójukat. Figyelni kell majd őket és időközönként ritkítani, hogy ne nyomják el egymást, de egyébként remekül meg fognak férni egymás mellett. Igényeiket tekintve nincs nagy különbség köztük. Üdvözlettel, Megyeri Szabolcs
Üdvözlöm! Remek választás lehet a selyemakác, a díszalmák, díszcseresznyék és mezei juhar. Mind jó tűrőképességű, nem érnek az égig és egyik sem allergizál. Ha az első 2-3 évben odafigyel rá, és öntözi a nagy nyári melegekben, akkor biztos az eredés. Legalább 50-60 cm mély ültetőgödröt javaslok, és a kitermelt földet keverje be 40-50 liter trágyával. Az ültetés után bőségesen be kell öntözni a fát, és nem árt kikarózni sem. Üdvözlettel, Megyeri Szabolcs
Kedves Krisztina! Több kérdést felvet a megtervezett kertrészlet.Mint például milyen széles lesz a kiemelt ágyás lépcsője. Javasolom,hogy először épüljön meg az ágyás és a napjárást addig is figyelje meg, hogy mettől meddig marad árnyékos, napos a terület minden évszakban.Ehhez igazítva érdemes növényeket válogatni amit egy szakember segítségével, de egy alapos növényismerettel rendelkező nővényárus is megtud tenni.Nem csak a növény fajtája a legfontosabb egy ültetés során, hanem a környezet is, a talaj amibe kerülnek.Molnár Gábor Éva kertészmérnök