1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Fiatal, tavaly ültetett selyemakác törzsén már a kezdetekben, s azóta is fekete foltok láthatók. Kérdésünk, hogy miként azonosítható ez, mi várható és főként, hogy mi a teendő? Mivel egy folt lehet árnyék, sérülés, betegség stb., ezért természetesen beszédesebb a lennebb látható néhány fotó. Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlöm, A fiatal selyemakác egyik leggyakoribb problémája a gombás eredetű betegségek kialakulása, amelyek a törzsön és a leveleken egyaránt megjelenhetnek. A fekete foltok gyakran a fekete foltbetegség jelei, amelyet különböző gombafajok okoznak, és a fiatal fák törzsén, hajtásain vagy a leveleken egyaránt előfordulhat. A fertőzés kezdeti stádiumában a foltok kicsik, sötétek és szabálytalan alakúak, de a betegség előrehaladtával a foltok terjednek, a fa kérge megbarnul, puhává vagy repedezetté válhat. A fertőzés első jeleinél érdemes eltávolítani a beteg részeket, majd a növényt gombaölő szerrel permetezni, hogy megakadályozzuk a betegség további terjedését. A növény általános erősítése, megfelelő tápanyagellátása és a sérült kérgek tisztán tartása szintén segít az egészséges fejlődés megőrzésében.