Keresett kifejezés: “Paradicsom”

Cikkek (495)

201. Hogyan legyünk vegetáriánusok?

Vessük el a mítoszokat, és térjünk az egészséges étkezés útjára. Hogyan legyünk vegetáriánusok? – ez a leggyakoribb kérdés, amit hallunk. Erre adjuk meg az alábbiakban a nagyon egyszerű, de célravezető választ.

202. Hasznos befőzési és tartósítási tanácsok

Számomra a tartósítás a nyár megőrzését jelenti. Minden egyes befőttes üveg olyan, mint egy időkapszula. Amikor hónapokkal később (vagy talán csak pár hét múlva) megnyitom, mintha a termő táj és a rég megfakult napsütés ízét érezném az ajkamon, hisz egy üveg savanyú cékla olyan, akárcsak egy üveg bor. 

203. Miért érdemes borsót enni?

A keményítőben gazdag, édes és zamatos zöldborsó egyike a legősibb kultúrnövényeknek. Ezt a hüvelyes zöldségfélét finom és tápláló magvaiért termesztik ősidők óta. Mára egyike a legnépszerűbb termesztett növényeknek, úgy a mérsékelt, mint a fél-trópusi égöv alatt.

204. Hogyan fűszerezzünk sprayvel?

Megesett már, hogy nem volt kéznél friss bazsalikom, oregánó, egy gumó szarvasgomba, vagy nem volt kedve fokhagymát pucolni? Gyorsan összedobott egy salátát, de úgy érezte még hiányzik belőle valami? Szívesen kipróbálna különleges fűszereket, ízeket, de nehezen beszerezhető vagy túl drága? Önnel is előfordult már, hogy kicsit sótlannak, íztelennek, unalmasnak találta a már kész ételeit? Esetleg nem mindenki eszi meg szívesen a családban a csípős levest, szószt, mártást, húst…?

205. Ilcsi néni töltött paprikája

Vannak olyan ételek, amelyeket mindig szívesen fogyasztunk. Ezekből soha nem lehet eleget főzni, ezért folyamatosan szerepelnek a listánkon, és nagyon szívesen vesszük, ha hallunk egy apró módosításokkal elkészíthető variációt a finom fogásból. A tölteni való paprika jó árban van a héten a piacokon, ezért lássuk Ilcsi néni töltött paprikájának receptjét! Csak az ízéért...