236. MICHIO KUSHI JÖN BUDAPESTRE
Táplálkozás az egészséges, békés életért címmel tart Michio Kushi előadást a makrobiotikus táplálkozás alapelveiről.
Táplálkozás az egészséges, békés életért címmel tart Michio Kushi előadást a makrobiotikus táplálkozás alapelveiről.
Hol vásárolnak a kertészek? Faiskolákban, gazdaboltokban, de egyre inkább barkács-áruházakban. Utánajártunk, hogy a Baumax, BricoStore, Obi és Parktiker mit kínál a kert tulajdonosoknak.
A permetezés megmentheti a növényeket, a védőruha pedig megmentheti a kertészt. Lássuk, mi lesz az idei évben a növényvédős divat!
Nyakunkon a tökszezon, ha valaki a sült tökön kívül újabb recepteket szeretne megismerni, olvasson tovább!
Melyek azok a fűszernövények, amelyek nem hiányozhatnak egy rendes konyhakertből? Lássuk, a csömöri kertészek mit gondolnak erről!
Üdvözlöm! A magokat márciusban kell elvetni laza, homokos talajba, kb 3-4 cm mélyen. Arra nagyon kell ügyelni, hogy soha ne száradjon ki, mert elpusztul a gyenge, friss csíra. Mindig legyen nedves a talaj, de ne tocsogjon!
Üdvözlöm! A képen egy könnyezőpálma (MOnstera deliciosa) van. A fiatal levelek amik most vannak, azok idővel szeldeltebbek lesznek, "lyukas" lesz.
Kedves Császárné! Attól függ, hogy hol törött el és hogyan. Szerintem ki fog hajtani, eléggé bírja a kiképzést!
Üdvözlöm! A képen egy afrikai növény, egy: Microsorum punctatum van. Ez a különleges páfrány mélyzöld színével és vastag, erős, de mégis változatos levélzetével díszít. Árnyékos helyet kedvel, víz- és páraigénye nagy.
Kedves Olvasónk, A sárgulásról már többször írtunk, gyakori probléma: Sárguló leveleket okozhat a nitrogén hiánya, ekkor megfelelő tápanyag utánpótlással orvosolhatjuk a problémát. Túlöntözésre szintén reagálhat a levelek elsárgulásával növényünk, ez ellen, az öntözések számának, vagy a víz mennyiségének csökkentésével tehetünk. A kevés fény, túlságos hideg vagy meleg, szintén okozhatják a levélzet sárga elszíneződését. Ebben az esetben célszerű más helyet választani a szobanövény számára. Segítség! Sárgul a növényem! Hogyan termesszünk otthon gyömbért? - 1. rész >>