2936. Hogyan készül a pisztáciatorta?
Ha a karácsonyi tortát saját magunk szeretnénk elkészíteni, érdemes kipróbálni a pisztáciatortát, ami egészséges és finom is.
Ha a karácsonyi tortát saját magunk szeretnénk elkészíteni, érdemes kipróbálni a pisztáciatortát, ami egészséges és finom is.
Hozzávalók:egy nagyobb tök fele (~ 2,5 kg), méz, fahéj, só, 1-1.5 liter húsleves, 1 vöröshagyma, 1 szál (5-6 cm) rozmaring, 200 ml főzőtejszín, fehérbors, só. A tököt tisztítjuk, daraboljuk, mézet csorgatunk rá, fahéjjal megszórjuk, és a sütőben megsütjük. Ezután a tök húsát kanállal kikaparjuk és lábosba tesszük. Ízlés szerinti mennyiségű húslevest adunk hozzá, a hagymát feldaraboljuk, és a leveshez adjuk. A rozmaring szálat is hozzáadjuk és borssal, sóval fűszerezzük. Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, és ropogósra pirított bacon szalonnával tálaljuk.
Vannak ételek, amelyek segíthetnek az anyagcserénken – más szóval, fel tudják gyorsítani a kalóriaégetésünket. A következőkben a legjobb ételekről és italokról lesz szó, amelyek javítanak az anyagcserénken.
Az ételmaradékok kidobása energia- és erőforrás veszteséghez vezet. Nézzük, hogy miért ennyire fontos ez, és hogy mit tehetünk ellene!
A legtöbb ember rendszeresen eszik fehér kenyeret. De biztos, hogy ez a legjobb választás egészségünk szempontjából?
Sajnos kép alapján szinte lehetetlenség megállapítani a hamisciprusok fajtáját, de a faiskolában elvileg meg kell tudniuk mondani, (ha nem is az összes eladónak) hogy melyik fajtát tartanak.
1-2 sárguló levél szerencsére még nem nagy gond, s mivel a cserép mohásodik valószínű, hogy ez a túlzott locsolás következménye. Öntözni inkább a cserép alá tett tálcába ajánlom, úgy, hogy ne álljon hosszan vízben a cserép. Tehát ha kb. fél óra alatt nem szívja fel a vizet, azt ki kell önteni, mivel a növény gyökerei berohadhatnak. Tél közeledtével csökkenthető a locsolás mennyisége és gyakorisága is.
Amikor kellően megszínesedett, ezeket a dísztököket le lehet szedni. Száraz meleg szobában pár hónap alatt kiszáradnak. Ha esetleg romlásnak indulnak, a következő évben - magjait megmentve- újra vethető és szüretelhető a változatos töktermés. <p>Nádat télire érdemes még meghagyni, s csak az erős fagyok elmúltával levágni.<p> A margaréta és a levendula fagytűrő növény, ha cserépben vannak, csak attól kell megvédeni őket, hogy cserepük teljesen át ne fagyjon, az extrém hideg téli hetekben. (vagy földbe kell ásni vagy betakarni szövettel stb.)
A felsorolt növények között van egyéves és évelő, fagyérzékeny és fagytűrő is, ezért legegyszerűb, ha a fűszernövényeket egy világos helyre - pl. konyhaablak - helyezi. A növényeknek jobb, ha ez egy hűvösebb hely (ami fagypont felett van, az már jó), mert így ők is tudnak télen pihenni.
A császárfa (Paulownia tomentosa) nagyon gyors növekedésű - főleg az eéső néhány évben - széles koronájú, hatalmas fa, viszont fiatal korában elég fagyérzékeny, ezért ősszel nem javaslom a visszametszését, inkább kora tavasszal. Virágai lombfakadás előtt nyílnak április-májusban, ősszel pedig termése díszít.