Hogyan készül a pisztáciatorta?
Ha a karácsonyi tortát saját magunk szeretnénk elkészíteni, érdemes kipróbálni a pisztáciatortát, ami egészséges és finom is.

Pisztácia torta recept

 

A torta az egyik kedvenc desszertem, és minden kisebb vagy nagyobb ünnep elengedhetetlen velejárója. A lehető legjobb desszert, amit partikon vagy összejöveteleken felszolgálhatunk. Formájától, méretétől függetlenül, lehet kerek vagy minitorta, mindegyikük ínycsiklandozó.

Bár meg is vásárolhatjuk, az általunk készített torta igazi elégtételt nyújt, és emellett jó móka (már akinek!). És mivel a hozzávalók is könnyen beszerezhetők, a költséget is jelentősen csökkenthetjük. Mivel rengeteg féle torta létezik, a legjobb torta kiválasztása kissé nehézkés lehet. A pisztácia torta különleges izével mindenképpen jó választás, az alábbi recept alapján pedig könnyen elkészíthető.

 

Pisztáciatorta elkészítése


Hozzávalók:

  • ½ kg fehér torta krém
  • 2 kis csomag instant pisztácia puding
  • 1 csésze citrom- zöldcitrom szóda
  • 1 csésze növényi olaj
  • 3 tojás
  • 1 csésze aprított dió
  • 1 ½ csésze hideg tej
  • 220 g tejszínhab


A pisztáciatorta elkészítése


Az egyik csomag pisztáciás pudinggal a végén majd beborítjuk a tortát, tehát ezt tegyük egyelőre félre. Egy közepes méretű tálba tegyük bele a fehér torta krémet, 1 csomag pisztáciás pudingot, növényi olajat, citrom-zöldcitrom szódát és a tojásokat, majd keverjük össze. Elektromos habverővel legalább 2 percig közepes sebességen keverjük. Adjuk hozzá az aprított diót. A diót nagyon apróra kell darabolni.

 

Pisztácia-torta

 

Tegyük a keveréket kivajazott tepsibe, majd 180ºC-on, körülbelül 45-50 percig sütjük. Míg a torta megsül, elkészítjük a mázat. Egy közepes méretű tálba teszünk tejet, pisztáciás pudingot és tejszínhabot, 2 percig verjük a keveréket. Mikor a torta elkészült, rátesszük ezt a krémet, és egyenletesen eloszlatjuk, végül tetszés szerint díszíthetjük. Használhatunk aprított pisztáciát, csokoládé rudakat, menta levelet, stb. Mielőtt felvágnánk, fél órát tartsuk a hűtőbe.

 

Zselatinos pisztáciatorta recept

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag instant zselatin pisztácia puding
  • 1 csomag sárga torta krém
  • 1/2 teáskanál mandula kivonat
  • 4 tojás
  • 1 ¼ csésze víz
  • ¼ csésze olaj
  • 7 csepp zöld ételszínezék

 

A zselatinos pisztáciatorta elkészítése

Egy közepes méretű tálba beletesszük az összes hozzávalót. Elektronikus habverővel 2 percig keverjük. Egy tepsit kivajazunk. Beletöltjük a keveréket, 180ºC-on, 50-55 percet sütjük. Miután megsült, hagyjuk hűlni 15-20 percet, és kedvenc öntetünkkel tálaljuk. A színezék használata opcionális.

értékelés