4961. Mi legyen 2020 fája: juhar, fűz vagy nyár?
Idén a tatár juhar, a kecskefűz és a rezgő nyár közül lehet választani az azevfaja.hu/szavazas internetes oldalon november 22-ig.
Idén a tatár juhar, a kecskefűz és a rezgő nyár közül lehet választani az azevfaja.hu/szavazas internetes oldalon november 22-ig.
Karácsonykor nemcsak közeli családtagjainknak szeretünk ínycsiklandó ételeket készíteni, hanem vendégeinknek is. Ilyenkor mindenki azon igyekszik, hogy a lehető legfinomabb ételekkel pakolja meg az ünnepi asztalt; nem ritkán az ünnepi időszakban egyszerre három-négy fogás is terítékre kerül, így jó, ha minél több receptötlet van a tarsolyunkban.
Mutatunk egy egészséges ropogtatnivaló receptet, amely házilag is könnye elkészíthető. Céklachips nem csak vegáknak.
A friss gyümölcsök többségének szárazanyag- és szénhidráttartalma alacsony, ezért a gyümölcsök fogyasztásakor csekély az energiabevitel. Ha diétázni szeretnénk, hasznos, ha tisztában vagyunk az egyes gyümölcsök, olajos magvak, déligyümölcsök beltartalmi értékeivel. Kalóriatáblázat.
A növényi rostokban gazdag táplálkozás javítja az emésztés hatékonyságát és csökkenti a bélbetegségek fellépésének veszélyét. Táblázatban mutatjuk az egyes gyümölcsök rosttartalmát.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.