-
VILLAMOSIPARI TECHNIKUS - IPARI VILLANYSZERELŐ – VEZÉRLÉS TECHNIKUS
-
Kertigép Értékesítő
-
FUVARSZERVEZŐ DISZPÉCSER (MÉLYÉPÍTŐ CÉG, FÖLDMUNKA, ÚTÉPÍTÉS)
-
Takarítónő/Házvezetőnő
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Árúterítő, gépkocsivezető
-
Bolti eladó
-
Gépkezelő (pékség)
2024. 04. 19
-
Inbound Sales Representative @ Pronovix Hungary Kft.
2024. 04. 20
-
Éttermi Munkatárs
2024. 04. 19
-
Expert Frontend Engineer @ Secret Sauce Partners, Inc.
2024. 04. 20
-
Site Reliability / DevOps Engineer @ Instructure Hungary Kft
2024. 04. 20
-
Karbantartó műhelyvezető mérnök @ Hunam Personnel Solutions Kft
2024. 04. 20
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A gyümölcsök táplálkozásbiológiai értéke alapvetően alkotórészei összetételétől, azok mennyiségétől és minőségétől függ. A gyümölcsfogyasztás egészségvédő és megőrző hatása azonban nem vezethető vissza egyes alkotórészekre, mert azok a gyümölcsök beltartalmi anyagainak összetett, kumulatív hatásaként érvényesülnek.
Kalóriatáblázat
(Forrás: Gyümölcstermesztési alapismeretek Tk)Alacsony kalóriatartalmú gyümölcsök
- Citrom
- Málna
- Alma
- Szeder
- Piros ribiszke
- Grapefruit
A bogyós gyömülcsök kalóriatartalma alacsony, viszont színüknek köszönhetően sok bennük az antioxidáns
Magas kalóriatartalmú gyümölcsök
- Banán
- Gesztenye
- Mandula
- Pisztácia
- Dió
- Mogyoró
Az olajos magvakkal vigyázzunk diéta során, mindegyiknek magas a kalóriatartalma, de egy-két szemet érdemes bekapnunk, mivel igazi tápanyagbombák: protein, rostok, E-vitamin, ásványi anyagok (cink, vas, szelén, magnézium, kalcium), esszenciális zsírsavak is gazdagon fellelhető bennük.