-
takarító
-
gipszkartonozás, szárazépítés
-
Kőműves
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Óvodapedagógus
-
karbantartó
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Eladó - Webshop Eladó / Ügyfélszolgálatos
2025. 01. 13
-
People Services Team Lead
2025. 01. 14
-
EHS Technikus
2025. 01. 14
-
Műszakvezető
2025. 01. 14
-
CNC gépkezelő
2025. 01. 14
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A gyümölcsök táplálkozásbiológiai értéke alapvetően alkotórészei összetételétől, azok mennyiségétől és minőségétől függ. A gyümölcsfogyasztás egészségvédő és megőrző hatása azonban nem vezethető vissza egyes alkotórészekre, mert azok a gyümölcsök beltartalmi anyagainak összetett, kumulatív hatásaként érvényesülnek.
Kalóriatáblázat
(Forrás: Gyümölcstermesztési alapismeretek Tk)Alacsony kalóriatartalmú gyümölcsök
- Citrom
- Málna
- Alma
- Szeder
- Piros ribiszke
- Grapefruit
A bogyós gyömülcsök kalóriatartalma alacsony, viszont színüknek köszönhetően sok bennük az antioxidáns
Magas kalóriatartalmú gyümölcsök
- Banán
- Gesztenye
- Mandula
- Pisztácia
- Dió
- Mogyoró
Az olajos magvakkal vigyázzunk diéta során, mindegyiknek magas a kalóriatartalma, de egy-két szemet érdemes bekapnunk, mivel igazi tápanyagbombák: protein, rostok, E-vitamin, ásványi anyagok (cink, vas, szelén, magnézium, kalcium), esszenciális zsírsavak is gazdagon fellelhető bennük.