-
Adminisztrátor
-
szerelő - motorcsónak szerviz
-
Hegesztő,Lakatos,Villanyszerelő,Víz-gáz-fűtésszerelő
-
Személy és vagyonőr állás
-
Hegesztő, lakatos, esztergályos, programozó
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Extruderkezelő
-
Csomagoló - Anyagmozgató | Bicske
2023. 02. 03
-
Kézilány, konyhai kisegítő
2023. 02. 04
-
Targoncavezető
2023. 02. 02
-
Senior Application Designer / Architect
2023. 02. 04
-
Senior Fullstack Developer with German
2023. 02. 04
-
Senior Software Engineer
2023. 02. 04
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »

A gyümölcsök táplálkozásbiológiai értéke alapvetően alkotórészei összetételétől, azok mennyiségétől és minőségétől függ. A gyümölcsfogyasztás egészségvédő és megőrző hatása azonban nem vezethető vissza egyes alkotórészekre, mert azok a gyümölcsök beltartalmi anyagainak összetett, kumulatív hatásaként érvényesülnek.
Kalóriatáblázat

Alacsony kalóriatartalmú gyümölcsök
- Citrom
- Málna
- Alma
- Szeder
- Piros ribiszke
- Grapefruit

A bogyós gyömülcsök kalóriatartalma alacsony, viszont színüknek köszönhetően sok bennük az antioxidáns
Magas kalóriatartalmú gyümölcsök
- Banán
- Gesztenye
- Mandula
- Pisztácia
- Dió
- Mogyoró

Az olajos magvakkal vigyázzunk diéta során, mindegyiknek magas a kalóriatartalma, de egy-két szemet érdemes bekapnunk, mivel igazi tápanyagbombák: protein, rostok, E-vitamin, ásványi anyagok (cink, vas, szelén, magnézium, kalcium), esszenciális zsírsavak is gazdagon fellelhető bennük.