4961. Mi legyen 2020 fája: juhar, fűz vagy nyár?
Idén a tatár juhar, a kecskefűz és a rezgő nyár közül lehet választani az azevfaja.hu/szavazas internetes oldalon november 22-ig.
Idén a tatár juhar, a kecskefűz és a rezgő nyár közül lehet választani az azevfaja.hu/szavazas internetes oldalon november 22-ig.
Karácsonykor nemcsak közeli családtagjainknak szeretünk ínycsiklandó ételeket készíteni, hanem vendégeinknek is. Ilyenkor mindenki azon igyekszik, hogy a lehető legfinomabb ételekkel pakolja meg az ünnepi asztalt; nem ritkán az ünnepi időszakban egyszerre három-négy fogás is terítékre kerül, így jó, ha minél több receptötlet van a tarsolyunkban.
Mutatunk egy egészséges ropogtatnivaló receptet, amely házilag is könnye elkészíthető. Céklachips nem csak vegáknak.
A friss gyümölcsök többségének szárazanyag- és szénhidráttartalma alacsony, ezért a gyümölcsök fogyasztásakor csekély az energiabevitel. Ha diétázni szeretnénk, hasznos, ha tisztában vagyunk az egyes gyümölcsök, olajos magvak, déligyümölcsök beltartalmi értékeivel. Kalóriatáblázat.
A növényi rostokban gazdag táplálkozás javítja az emésztés hatékonyságát és csökkenti a bélbetegségek fellépésének veszélyét. Táblázatban mutatjuk az egyes gyümölcsök rosttartalmát.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.