-
takarító
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Értékesítő
-
Óvodapedagógus
-
Kőműves
-
karbantartó
-
Terület karbantartó
-
Gépkezelő (pékség)
2024. 11. 08
-
Lakáshitel Értékesítési Tanácsadó | Nyíregyháza
2024. 11. 12
-
Pékség eladó
2024. 11. 14
-
Logisztikai vezető (Kelet-Magyarország)
2024. 11. 14
-
Gépkezelő-karbantartó
2024. 11. 14
-
Pénztáros
2024. 11. 14
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A füstölés ma már az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb módja az ételek elkészítésének, mert nincs szükség hozzáadott zsírokra. Bármilyen étel elkészíthető füstöléssel, amelyek grillezésre is alkalmasak, legyen szó vörös húsról, halról, baromfiról, rákról, zöldségről vagy akár sajtokról.
A smokerek 2-féle formában kaphatóak
Az egyik csoportba tartoznak a függőlegesen elnyúló smokerek, míg a másikba a hosszanti irányban elnyúló gépek. Mindkettőnek megvannak a főbb sütési technikáik, használat előtt mindenképp ajánlatos alaposan áttanulmányozni, hogy valójában mivel is állunk szemben.
Bekapcsolás előtt érdemes kiválasztani a smokerek végleges helyét, mivel sok esetben nem mozgathatók, mert nem mindegyiknek vannak kerekei, hogy szabadon tehessük át egyik helyről a másikra.
Miről is szól valójában a smokerek használata?
Létezik hideg és meleg füstölés. Meleg füstölésnél kb 50-80 fokon készítjük az ételeket. A meleg füstölésnél a faszén begyújtása és a füstölőforgács ráhelyezése után, a folyadéktartó edénybe különböző fűszerkeverékeket, fűszernövényeket, aromás italokat lehet tölteni, melyeknek zamata átjárja az elkészíteni kívánt húsokat.
A hideg füstölés általában 4-7 órán át is tarthat, mivel ezt akkor a legelőnyösebb csinálni, ha a levegő hőmérséklete 25 foknál alacsonyabb. A hidegen füstöléshez tegyük az ételeket a füstölő rácsra, és óránként ellenőrizzük a fedél felemelésével. Ez lehetővé teszi a friss oxigén bejutását is, ami elősegíti a füstölés menetét.
A Cactus Jack Smokerek kimagasló élménye
A Cactus Jack Smokerek a füstölés kimagasló élményét hozzák el otthonába. Kerekeiknek köszönhetően bármikor könnyedén áthelyezhetőek, a smokerek oldalán pedig faszéntartály található. Minél több faszenet helyezünk bele, annál tovább tarthat a füstölés.
Az éles bevetés előtt mindenképp érdemes tartani egy főpróbát, hogy lássuk, hogy a füst hova összpontosul. Ha nincs beépített hőmérőnk a smokerben, akkor egy külön digitális hőmérővel figyelemmel kísérhetjük a benti hő változását, ez általában pontosabb értéket mutat, mint beépített társaik.
Próbálja ki Ön is a SpaTrend-nél kapható Cactus Jack Smokerek valamelyikét, és készítsen meleg füstöléssel vagy hideg füstöléssel ínycsiklandó füstölt sonkát, kolbászt, halat, sajtot! Főzésre is alkalmas öntött edények használatával.
A Cactus Jack Smokerek többi elhíresült elnevezése, ahogy a hétköznapi életben találkozhat velük: házi füstölő, füstölő kemence, melegen füstölő, hidegen füstölő, smoker.