Hogyan grillezzünk avokádót?
A grillezett avokádó hamar elkészül, és mindemellett rendkívül ízletes. Ha valami különlegességet szeretnénk az asztalra tenni, de nincs ötletünk, kipróbálhatjuk a grillezett avokádót. Biztosan hamar elnyeri mindenkinek az ízlését.

A grillezett avokádó elkészítése:


Adag:
4 fő

Elkészítési idő: 10 perc

Grillezési idő: 10 perc


Hozzávalók

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 nagy, érett, félbe vágott avokádó, mag és héj nélkül (megközelítőleg 450 g)
  • 1/8 kiskanál só
  • 1/4 csésze csípős szósz
  • 28 g reszelt sajt (1/4 csésze)
  • Aprított friss koriander
  • Zöldségek (választható)
  • Pikáns szósz (választható)
  • Tejföl (választható)

 


Elkészítés:

1. Keverjük össze az olajt a citromlével, majd ezzel a keverékkel kenjük be az avokádókat. Az avokádó vágott oldalát sózzuk meg.

2. Ha szenes grillt használunk, helyezzük az félbe vágott avokádókat egyenesen a grill rácsára, hagyjuk fedetlenül, és süssük 5 percig vagy, ameddig barnás színük nem lesz. Közben forgassuk az avokádókat. Töltsük meg az avokádókat egy negyed csészényi fűszeres szósszal, és reszelt sajttal. Takarjuk le a grillt, és hagyjuk az avokádókat 5 percig,. (Ha gáz-grillt használunk, melegítsük elő, majd átlaghőmérsékleten süssük az avokádókat. Az avokádó gyümölcsöket közvetlenül a rácsra tegyük, fedjük le és hagyjuk sülni, akárcsak a szenes grill esetében).

3. Amikor megsült, vegyük le az avokádókat a grillről. Szórjuk be a felső részét őrölt korianderrel. Ha szeretnénk, zöldségekkel, fűszeres szósszal vagy akár tejföllel is tálalhatjuk. Ez a recept négy adag étel elkészítésére elegendő.


Avokádó
Grilleznivalóan finom avokádó

 

Tápérték/4 adag

  • Kalória: 204
  • Zsír összesen: 19 g
  • Zsírsav: 4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsír: 11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav: 2 g
  • Koleszterin: 16 mg
  • Nátrium: 292 mg
  • Szénhidrát: 9 g
  • Cukortartalom: 0 g
  • Rostok: 6 g
  • Fehérje: 4g
  • C vitamin 15% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
  • A vitamin 0% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
  • Kalcium: 7% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)


Napi ajánlott érték: 2000 kalória

Megosztás

Édenkertész válaszol

Szeretném megtudni az aprólevelű b. fikusz szaporítását.

Szaporításra legalkalmasabb időpont a tavasz, amikor a hajtási periódushoz megfelelő fényviszonyok is társulnak.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

orchidea

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Egy csodás palackkert tulajdonosa lehetsz

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.