Hogyan grillezzünk avokádót?
A grillezett avokádó hamar elkészül, és mindemellett rendkívül ízletes. Ha valami különlegességet szeretnénk az asztalra tenni, de nincs ötletünk, kipróbálhatjuk a grillezett avokádót. Biztosan hamar elnyeri mindenkinek az ízlését.

A grillezett avokádó elkészítése:


Adag:
4 fő

Elkészítési idő: 10 perc

Grillezési idő: 10 perc


Hozzávalók

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 nagy, érett, félbe vágott avokádó, mag és héj nélkül (megközelítőleg 450 g)
  • 1/8 kiskanál só
  • 1/4 csésze csípős szósz
  • 28 g reszelt sajt (1/4 csésze)
  • Aprított friss koriander
  • Zöldségek (választható)
  • Pikáns szósz (választható)
  • Tejföl (választható)

 


Elkészítés:

1. Keverjük össze az olajt a citromlével, majd ezzel a keverékkel kenjük be az avokádókat. Az avokádó vágott oldalát sózzuk meg.

2. Ha szenes grillt használunk, helyezzük az félbe vágott avokádókat egyenesen a grill rácsára, hagyjuk fedetlenül, és süssük 5 percig vagy, ameddig barnás színük nem lesz. Közben forgassuk az avokádókat. Töltsük meg az avokádókat egy negyed csészényi fűszeres szósszal, és reszelt sajttal. Takarjuk le a grillt, és hagyjuk az avokádókat 5 percig,. (Ha gáz-grillt használunk, melegítsük elő, majd átlaghőmérsékleten süssük az avokádókat. Az avokádó gyümölcsöket közvetlenül a rácsra tegyük, fedjük le és hagyjuk sülni, akárcsak a szenes grill esetében).

3. Amikor megsült, vegyük le az avokádókat a grillről. Szórjuk be a felső részét őrölt korianderrel. Ha szeretnénk, zöldségekkel, fűszeres szósszal vagy akár tejföllel is tálalhatjuk. Ez a recept négy adag étel elkészítésére elegendő.


Avokádó
Grilleznivalóan finom avokádó

 

Tápérték/4 adag

  • Kalória: 204
  • Zsír összesen: 19 g
  • Zsírsav: 4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsír: 11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav: 2 g
  • Koleszterin: 16 mg
  • Nátrium: 292 mg
  • Szénhidrát: 9 g
  • Cukortartalom: 0 g
  • Rostok: 6 g
  • Fehérje: 4g
  • C vitamin 15% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
  • A vitamin 0% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
  • Kalcium: 7% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)


Napi ajánlott érték: 2000 kalória

értékelés