-
Takarító
-
fogászati szakasszisztens
-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
Árúterítő, gépkocsivezető
-
Nemzetközi kamionsofőr
-
sofőr
-
Műszaki mérnök, technikus
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Frontend fejlesztő @ Duna House Holding Kft
2024. 04. 25
-
Eladó 40 / 30 / 20 Óra (Váci Utca 1. Budapest)
2024. 04. 24
-
Webfejlesztőket Keresünk Egy Szuper 3 .Kerületi Irodába!
2024. 04. 25
-
Senior Azure rendszermérnök - Cloud, M365 - Erős angol - Hibrid, 11. kerület!
2024. 04. 25
-
Ingatlan Értékesítő (Alkalmazotti Jogviszonyban)
2024. 04. 25
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Tárkonyecet készítése házilag
Nagyobb üzletekben, dísznövény kereskedésekben már mindenütt kapható tárkony. Ha nem akarjuk otthon nevelgetni, olyan növényt keressünk, amelynek legalább egy ága 20 cm hosszúságú, ez elég lesz egy liter ecethez.
A folyóvíz alatt alaposan megmosott friss tárkonyszálat tegyük literes borosüvegbe (legjobb a sötét színű, nem műanyagból készült palack). Öntsük fel az üzletekben ugyancsak kapható 10%-os, úgynevezett bioecettel. (Korlátlan ideig eláll, mint a hagyományos, vegyi úton erjesztett ecetsav.)
Szobahőmérsékleten egy hónapig érleljük, ekkorra éri el valódi jó ízét. Más ecetekhez hasonlóan ezt sem kell hűtőben tárolni.
Mire használható a tárkonyecet?
A tárkonyecet különösen jó savanykás ételek, például bableves, főzelékek ízesítésére, de természetesen használhatjuk salátákhoz is.