Mire jó a lapacho tea? Ezt sokan nem tudják

A lapacho teát az inkák gyógyteájának tartják. Összegyűjtöttük, mi mindenre jó, és mire kell figyelni az elkészítése során.

A lapacho egy örökzöld fa, rózsaszínű virágokkal, amelynek közel 100 faja ismert, de ezek közül csak néhány ad jó minőségű tea alapanyagot.

lapacho_lapacho_fa

Mire jó a lapacho tea?

Brazília, Észak-Argentína, Paraguay, Bolívia és más dél-amerikai országok bennszülött indiánjai évezredek óta használják a lapachót gyógyászati célokra. A lapacho teát az "inkák teájának" is nevezik. Ez a Dél-Amerikában népszerű gyógytea számos egészségügyi előnnyel jár. A Dél-Amerikában őshonos, rózsaszín ipe nevű lapacho fa belső kérgének felhasználásával készül. Ez a gyógytea nem tartalmaz koffeint, és gazdag olyan alapvető vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek segítenek az egészség megőrzésében. A lapacho tea például vasat, kalciumot, magnéziumot, mangánt, jódot, bórt és báriumot tartalmaz.

Köhögéscsillapító hagymatea: mutatjuk nagyanyáink receptjét!

Lapacho tea hatása

  1. A lapacho tea segíthet például az ízületi gyulladás, a cukorbetegség, a bélproblémák, a hólyaghurut vagy az asztma kezelésében, megelőzésében.
  2. A lapacho természetes antibiotikumként működik, és öregedésgátló hatása van. A kísérletek szerint a lapacho összetevői egyértelműen gátolják a szabad gyököket.Meglehetősen erős antimikrobiális hatásainak köszönhetően erősíti az immunrendszert, és csökkenti a megbetegedések esélyét.
  3. A lapacho hasznos lehet az olyan krónikus állapotok kezelésében is, mint a lupusz, a pikkelysömör és a Parkinson-kór.
  4. Gyulladáscsökkentő hatása révén csökkenti a fájdalmat, a gyulladást és az ízületi gyulladás egyéb tüneteit.

Lapacho tea mellékhatásai

A mellékhatásokkal akkor találkozhatunk, ha túl sok lapacho teát fogyasztunk. Ezek általában az alábbi tünetek:

  • hányinger
  • hasmenés

lapacho_tea_lapacho_tea_elksztse_mire_j_a_lapacho.


Hogyan kell elkészíteni a lapacho teát?

A lapacho tea elkészítésének számos egyedi módja van. Minden ország minden régiójának megvan a maga lapacho tea receptje. Ennek a sok egészségügyi előnnyel járó teának az alapreceptje szerint minden liter vízhez két teáskanál lapacho fakéreg szükséges. A fakérget a forrásban lévő vízbe áztatjuk, és öt-tíz percig alacsony hőfokon tartjuk. Miután levettük a tűzről, hagyjuk a teát 20-30 percig állni. Ha nem fogyasztjuk el rögtön, tegyük be a hűtőbe. A lapacho tea néhány napig friss marad, és megőrzi jótékony hatását.

5 ok, miért igyunk gyakran mentateát

 

Mennyit és mikor igyuk a lapacho teát?

A lapacho teát rendszeresen használhatjuk megelőzésképpen a megfázás és az influenza szezonjában. Érdemes napi egy-két csészével, reggel és este inni belőle. Fogyasztása előtt azonban érdemes kikérni orvos vagy gyógyszerész véleményét.

értékelés