-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Óvodapedagógus
-
karbantartó
-
Fogtechnikus
-
óvodapedagógus
-
Autófényező
-
takarító
-
Szerelők
2025. 01. 20
-
Lakáshitel Értékesítési Tanácsadó | 1055 Budapest, Nyugati Tér 9.
2025. 01. 22
-
Electrical Engineer Team Leader
2025. 01. 23
-
Beszállítói minőségirányitási technikus
2025. 01. 23
-
Dekoratőr
2025. 01. 23
-
Menedzser asszisztens
2025. 01. 23
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A zeller levelei rengeteg nátriumot, kálciumot, foszfort, káliumot, vasat, magnéziumot, A-B- és C vitamint tartalmaznak.
A zellerszár kellemesen enyhe zeller ízzel rendelkezik, igen lédús és rostokban gazdag. Alacsony kalória értéke miatt kiváló fogyókúrás köretek, saláták készíthetők belőle. Fényelvonással a maguktól kihalványodó évelő zellerfajták sokkal finomabbak és zsengébbek lesznek.
A szárak kihalványíthatásának módja a következő:
Kötözzük össze a zellert a levélcsokor alatt, és a szárakat csavarjuk körül egyszéles kartoncsíkkal, vagy levegőáteresztő fekete fóliával, olyannal, amit a gyomok ellen használnak. A fekete fólia alatt lecsapódik a pára, ezért a kartoncsík biztonságosabb. Betakarva, 7-10 nap alatt a szárak világoszöldre vagy sárgásra halványodnak. Célszerű csak annyi növényt becsomagolni, amennyire az adott időszakban szükségünk lesz.