-
Elektronikai műszerzés
-
fogászati szakasszisztens
-
Műszaki mérnök, technikus
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Nemzetközi gépjárműezető állás
-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
VILLAMOSIPARI TECHNIKUS - IPARI VILLANYSZERELŐ – VEZÉRLÉS TECHNIKUS
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Medior tesztelő @ Abesse Zrt.
2024. 04. 26
-
Contact Center Ügyfélszolgálati Tanácsadó I Budapest Ix.
2024. 04. 25
-
Srácok Figyelem! Legyél Rendezvényi Kisegítő / Host Zánkán Május 3-5-Én!
2024. 04. 26
-
Szakács
2024. 04. 26
-
Karbantartó Technikus
2024. 04. 26
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A kínai kel (Brassica rapa chinensis) bemutatása
A kínai kel a káposztafélék (Brassicaceae) családjába és a keresztesvirágúak (Brassicales) tartozó kétszíkű növény. Igen gyorsan nő, levelei hullámosak, gyűrött hatást keltenek, levélerei vastagok és fehérek. A kínai kel fajtái közül jó tárohatóságáról ismert a 'Hongkong', fertőzéseknek ellenálló fajta a 'Nagoka'. Hozzá közel álló káposztaféle a pak-choi.
Termőhely
A kínai kelnek olyan ágyást válasszunk, amelyről egy kultúra már lekerült, és készítsük elő talaját szerves trágyával.
Vetési ideje: július-augusztus, magvetéssel vagy paláta ültetésével szaporítható
Kínai kel (Brassica rapa chinensis) |
Ápolás
A kínai kelt csak július második felében tanácsos vetni, a korábbi vetésű kultúrák könnyen felmagzanak, azaz magszárat hoznak. Vetés után is szerves trágyával, például guanóval való tápanyagpótlásra, illetve indítótrágyára van szüksége, emellett bőséges öntözést is igényel. Fontos, hogy minden évben másutt termesszük, mert a többi káposztaféléhez hasonlóan a kínai kelt is könnyen megtámadja a káposztagyökérgolyva; a meztelencsigák pedig egyik kedvenc csemegéje.
Betakarítás és felhasználás
A kínai kel a kertben maradhat egészen addig, amíg a hőmérséklet nem csökken -5 °C alá. A leszedett fejeket még néhány hétig tárolhatjuk a hűtőszekrényben vagy a pincében. Fogyaszthatjuk nyersen, vagy elkészíthetjük párolva, húsételekhez is.
Forrás: Veteményeskert