-
recepciós asszisztens magán egészségügyi intézményben
-
Hideghívó
-
Kereskedelmi vezető, félpótkocsi értékesítő
-
gipszkartonozás, szárazépítés
-
Állásajánlat, gépkezelő
-
Masszőr Hölgy kolléganőt keresek Hévízi munkahelyre.
-
közjegyzőhelyettes
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Értékesítő - Megemelt bérrel (Mezőtúr )
2024. 07. 27
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Első eladó
2024. 07. 27
-
Sportpálya-karbantartó
2024. 07. 27
-
Ingatlanfejlesztési menedzser
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
![Termesszünk magunknak finom zöldhagymát!](https://www.edenkert.hu/zoldsegek/3292/kiskep/termesszunk-zoldhagymat-allium-porrum.jpg)
A zöldhagymáról
- Megnevezés: Allium Porrum
- Növény tipusa: kétéves
- Család: Alliaceae
- Magasság: 0,45-0,90 m
- Virágzási időszak: májusi hónap
- Napigénye: erős napsütés
- Vízigénye: közepes mennyiségű
A zöldhagyma kétévenként termő növény, nem tanácsos évente ültetni. A puha, nitrogénben, valamint más organikus elemekben gazdag földet kedveli. Sok napsütést igénylő növény. A zöldhagyma lassan nő. Május, április táján ültethető át, cellákra osztott tartályra és termékeny talara van szüksége a fejlődéshez.
Tavasszal, amikor a zöldhagyma eléri a 18 centiméter magasságot, ki lehet ültetni a szabadba. Sorokba, egymástól 6 centiméteres távolságba rakható el. A sorok között 24 centiméternyi távolságot kell hagyni. A hagymákat 6 centiméter mély gördrökbe kell ültetni. Elég, ha 1-2 centi marad ki a földből. Ne ültessük kemény földbe a palántákat. Hagyjuk, hogy az eső vagy öntözéskor a víz megálljon a lyukakban.
Direkt ültetés esetén a zöldhagyma magvait kora tavasszal kell sorokban, mélyen a földbe szórni. 6 szem mag 0,3 méternyi távra elegendő. A sorok közt hagyjunk 24 centiméternyi távolságot. A hagyma növekedése során tanácsos 2-3 alkalommal friss földdel beteríteni. Ezáltal a levelek kényszerítve vannak a növekedésre, így az elfogyasztandó rész, a törzs hosszabbra nő. Palántázás esetén a hagyma megemelése hanyagolható.
![]() |
A zöldhagyma felhasználása
Nyersen vagy főve fogyasztható, salátákban vagy levesekben, de akár magában is, különböző ételek mellé.