Pitypang koszorú, emlékszel még, hogyan készül?
Hogyan készül a pitypang koszorú? Aki font gyerekként ilyen koronát, nem felejti, de ha mégis, most felelevenítjük.

Szükségünk lesz egy csokor hosszú szárú pitypangra. A koszorút két szállal indítjuk, ezen tekerjünk körbe egy harmadik virágszálat a következő módon:

pitypang_koszoru1

pitypang_koszoru2

pitypang_koszoru3

pitypang_koszoru4

 

Folytassuk ezt mindaddig, amím elég hosszúságú nem lesz a fonat, hogy körbe érje a fejünket:

pitypang_koszoru5

 

pitypang_koszoru6

 

Ha sikerült összedolgoznunk a virágfonat két végét, a maradék virágszálakat vágjuk le és próbáljuk elrejteni a szabadon álló zöld szálakat befűzve azt a többi szár közé.

pitypang_koszoru7

 

Elkészült az igazi kerti tündéreknek való pitypangkoszorú:

pitypang_koszoru8

A képek forrása: https://snovej.com/archives/dandelion-wreath-and-appetizer

Megosztás

Édenkertész válaszol

Ehető-e a vérszilva termése?

A vérszilva sárga vagy piros színű, enyhén savanykás ízű gyümölcsöt terem.

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.