No SSO cookie

A tea gyulladásgátló hatása

Utolsó változtatás: 2010-08-26 | Első közzététel: 2010-05-31
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
A tea gyulladásgátló hatása
A tannin, amely a tealevelekben található, megköti a szervezetben levő szabad gyököket, immunerősítő és gyulladást csökkentő hatása közismert.

Mi a tea?

A tea, a camellia sinensis nevű növény leveleiből készül, ennek fajtái pedig változatos zamattal ajándékozzák meg az ínyenceket.Több, mint 3.000 fajta tea ismert. A közhiedelemmel ellentétben a tea ízét nem a camellia sinensis növény fajtája határozza meg, hanem a környékén élő más növények és a talaj. A tealevelek feldolgozási módja is befolyásolja a belőlük készített tea ízét és zamatát.

 

Minden a flavonoidtól függ:

A tea tartalmaz flavonoidot, ami arról ismert, hogy jó hatása van a szervezetre, erős antioxidáns, erősíti a kardiovaszkuláris rendszert és gyulladásgátló.

 

 

Melyik teafajta tartalmaz több flavonoidot?

A kamilla- és a fekete tea flavonoidot tartalma igen magas, de a zöld tea jótékony hatása a legerősebb. Ha naponta több csésze zöld teát iszol akkor sok flavonoidot juttatsz a szervezetedbe, ami betegség esetén elősegíti a gyógyulási folyamatot. A zöld tea eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből, nagymértékben erősíti az immunrendszert, amely könnyebben küzdi le a betegségeket.


Ne becsüld le a kamilla erejét!

Jóllehet egy csésze kamillateában nincs annyi flavonoid, mint egy csésze zöld- vagy fekete teában, de a kamilla jótékony hatását nem lehet kétségbe vonni. A kamillateában található „görcsoldó" anyagok, annyira ellazíthatják a testet, hogy az izmok elernyednek. A kamillában található flavonoidok méregtelenítik a szervezetet és csökkentik a gyulladást.

 


Szólj Te is hozzá!