A mák kész élettani kincsesbánya: teli van aminosavval, jóféle zsírsavval, foszforral, kalciummal, káliummal, magnéziummal és vassal. Erősíti az idegeket, csontritkulás ellen kiváló, a haj és a bőr is sokkal szebb lesz tőle, csökkenti a magas vérnyomást, normalizálja a koleszterin szintet, segíti a sebgyógyulást, növeli a szellemi teljesítőképességet, erősíti az immunrendszert...pudingként elkészítve is, ami kész szerencse, mert a mákpuding maga a tökély. Kóstolja meg!
Mákpuding elkészítése
Hozzávalók: 
 

- 5 tojás fehérje
 - 8 dkg porcukor
 - 3 dkg gríz
 - 3 dkg vaj
 - 10 dkg darált mák
 - fél kávéskanálnyi fahéj
 - csipetnyi őrölt szegfűszeg
 
Elkészítése:
A habbá vert tojásfehérjékhez óvatosan adjuk hozzá a többi összetevőt, azután a pudingformát kenjük ki vajjal és lisztezzük meg picit, majd öntsük bele a tésztát. Forró vízzel félig töltött fazékban, fedővel lefedve főzzük jó háromnegyed órán keresztül, azután melegen vagy hidegen is fogyasztható.
