Praktikus tanácsok a cukormázas díszítéshez
A cukormázas dekoráció, minden krémmel bevont sütemény koronája, de a vajkrémes bevonatokhoz való tapasztása már szaktudást és ügyességet kíván. Szobahőmérsékleten nem szilárdul meg és hiába lesz ízletes süteményünk, ha a máz szétfolyik rajta. Az alábbiakban néhány tanáccsal szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy süteményed sikert arasson és a cukormáz dísz biztosan megtapadjon a vajkrémes bevonaton.

Néhány tanács:

1. Dörzsöld be a tenyered egy kevés kukoricaliszttel, amennyiben a máz frissen készült. Ha ez már megszáradt, kihagyhatod ezt a lépést

2. Jól mosd meg a konyhai kenőtollat és rázogasd le róla a felesleges vizet. Kend át a cukormázas dísz alját a nedves tollal. Ha a krém frissen készült kihagyhatod ezt a lépést, mert a friss vajkrém már önmagában is ragadós.

3. Nyomkodd rá a cukormázas dekoráció nedves alját a bevonatra. Ha a dísz nehéz vagy terjedelmes, rögzítsd úgy, hogy friss krémből készült virágokat helyezel köré. A laposabb cukormázas díszeket kukoricalisztes kezeddel nyomkodd finoman a krémbe,míg szilárdan nem áll.

 

 

Megjegyzések:

Kerüld el, hogy belenyomd a körmeid vagy az ékszereid a cukormázas díszítésbe, mert ennek nyomait nehéz eltüntetni. Gyakran ezeket a dekorációkat, mint például a cukormázas rózsákat előre meg kell szárítani, mert így jobban megtartják formájukat. Nem kell elfogyasztani őket, mert kellemetlen az ízűek.

 

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Hogyan és mikor szaporitható a kecskerágó?

A kecskerágó szaporítási ideje nyár közepe.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Gloxínia

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.