-
eladó, árufeltöltő
-
Labor asszisztens
-
Alumínium szerkezet szerelő
-
Intézményvezető
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
ÁLTALÁNOS ASSZISZTENSI pozíció
-
Partnereinknek munkatársakat keresünk
-
Betanított gépkezelő
2022. 07. 05
-
Rendszerinformatikus
2022. 07. 05
-
Műszaki értékesítő
2022. 07. 05
-
Vevői minőségbiztosítási munkatárs
2022. 07. 05
-
Supply Chain Analyst
2022. 07. 05
-
Telefonos diszpécser
2022. 07. 05
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A cukormázas dekoráció, minden krémmel bevont sütemény koronája, de a vajkrémes bevonatokhoz való tapasztása már szaktudást és ügyességet kíván. Szobahőmérsékleten nem szilárdul meg és hiába lesz ízletes süteményünk, ha a máz szétfolyik rajta. Az alábbiakban néhány tanáccsal szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy süteményed sikert arasson és a cukormáz dísz biztosan megtapadjon a vajkrémes bevonaton.
Néhány tanács:
1. Dörzsöld be a tenyered egy kevés kukoricaliszttel, amennyiben a máz frissen készült. Ha ez már megszáradt, kihagyhatod ezt a lépést
2. Jól mosd meg a konyhai kenőtollat és rázogasd le róla a felesleges vizet. Kend át a cukormázas dísz alját a nedves tollal. Ha a krém frissen készült kihagyhatod ezt a lépést, mert a friss vajkrém már önmagában is ragadós.
3. Nyomkodd rá a cukormázas dekoráció nedves alját a bevonatra. Ha a dísz nehéz vagy terjedelmes, rögzítsd úgy, hogy friss krémből készült virágokat helyezel köré. A laposabb cukormázas díszeket kukoricalisztes kezeddel nyomkodd finoman a krémbe,míg szilárdan nem áll.
![]() |
Megjegyzések:
Kerüld el, hogy belenyomd a körmeid vagy az ékszereid a cukormázas díszítésbe, mert ennek nyomait nehéz eltüntetni. Gyakran ezeket a dekorációkat, mint például a cukormázas rózsákat előre meg kell szárítani, mert így jobban megtartják formájukat. Nem kell elfogyasztani őket, mert kellemetlen az ízűek.