Praktikus tanácsok a cukormázas díszítéshez
A cukormázas dekoráció, minden krémmel bevont sütemény koronája, de a vajkrémes bevonatokhoz való tapasztása már szaktudást és ügyességet kíván. Szobahőmérsékleten nem szilárdul meg és hiába lesz ízletes süteményünk, ha a máz szétfolyik rajta. Az alábbiakban néhány tanáccsal szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy süteményed sikert arasson és a cukormáz dísz biztosan megtapadjon a vajkrémes bevonaton.

Néhány tanács:

1. Dörzsöld be a tenyered egy kevés kukoricaliszttel, amennyiben a máz frissen készült. Ha ez már megszáradt, kihagyhatod ezt a lépést

2. Jól mosd meg a konyhai kenőtollat és rázogasd le róla a felesleges vizet. Kend át a cukormázas dísz alját a nedves tollal. Ha a krém frissen készült kihagyhatod ezt a lépést, mert a friss vajkrém már önmagában is ragadós.

3. Nyomkodd rá a cukormázas dekoráció nedves alját a bevonatra. Ha a dísz nehéz vagy terjedelmes, rögzítsd úgy, hogy friss krémből készült virágokat helyezel köré. A laposabb cukormázas díszeket kukoricalisztes kezeddel nyomkodd finoman a krémbe,míg szilárdan nem áll.

 

 

Megjegyzések:

Kerüld el, hogy belenyomd a körmeid vagy az ékszereid a cukormázas díszítésbe, mert ennek nyomait nehéz eltüntetni. Gyakran ezeket a dekorációkat, mint például a cukormázas rózsákat előre meg kell szárítani, mert így jobban megtartják formájukat. Nem kell elfogyasztani őket, mert kellemetlen az ízűek.

 

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Ehető-e a vérszilva termése?

A vérszilva sárga vagy piros színű, enyhén savanykás ízű gyümölcsöt terem.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Csipegetünk...

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.