-
Autóipari összeszerelői munkalehetőség Németországban
-
Építész műszaki előkészítő
-
gépész és betanított munkás
-
Panzióvezető (bentlakással)
-
Konyhai kisegítő
-
Budapest- Crystal női divat üzletben 8 órás eladó/ webshop asszisztens
-
Szerviztanácsadó/munkafelvevő
-
Hegesztő
2023. 03. 26
-
Automatika Tervező | Szeged
2023. 03. 24
-
Senior könyvelő
2023. 03. 25
-
Villamos összeszerelő
2023. 03. 25
-
Adminisztrátor
2023. 03. 25
-
Gyártósori Technikus
2023. 03. 25
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Amikor már nem tudjuk, mit is főzzünk vacsorára, jó ha van tartalékban egy könnyen és gyorsan elkészíthető karfiolos recept, amihez nem kell porból összekevert szószt használnunk. Ilyen a a töltött karfiol. Kiadós étel, és még diétázók is bátran ehetik.
Töltött karfiol elkészítése
1, 20 kg karfiolt a rózsáira szedünk. Sós vízben, megfőzzük - nem teljesen puhára - majd leszűrjük. Rózsájával lefelé olajjal kikent, zsemlemorzsával behintett edénybe rakjuk. Középen helyet hagyuk a tölteléknek.
A karfiol töltelékének elkészítése:
![]() |
1/4 kg darált húst sóval, borssal 3 dkg zsíron puhára párolunk. 8 dkg rizst megfőzünk, majd hozzákeverjük a kész darált húshoz, és a karfiol közepébe rakjuk. 2 dl tejfölt 6 dkg olvasztott zsírt összekeverünk kevés sóval, és a tepsiben levő masszát megöntözzük vele. Forró sütőbe tesszük, fedő alatt pirosra sütjük, és abban az edényben tálaljuk, amelyben sült. A karfiol levéből mártást készítünk. Hagymát, apróra vágott zellerzöldjét forró olajba dobunk, ráhintünk pirospaprikát, 2 dkg lisztet, gyorsan összekavarjuk, a karfiol levével felengedjük, és egyszer alaposan összeforraljuk, majd 2 evőkanál tejfölt kavarunk bele. Külön kis tálban tálaljuk a karfiol mellé.