-
Traktoros (tolólapos)
-
recepciós asszisztens magán egészségügyi intézményben
-
Szervezetfejlesztő talent
-
Shop eladó
-
közjegyzőhelyettes
-
Állásajánlat, gépkezelő
-
Traktoros
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Gyártás előkészítő mérnök
2024. 07. 27
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Targoncás
2024. 07. 27
-
Számviteli ügyintéző-kontroller
2024. 07. 27
-
Raktáros / targoncás
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
![Vica néni töltött karfiolja, mártással](https://www.edenkert.hu/megeheztel/2914/kiskep/toltott-karfiol-martassal.jpg)
Töltött karfiol elkészítése
1, 20 kg karfiolt a rózsáira szedünk. Sós vízben, megfőzzük - nem teljesen puhára - majd leszűrjük. Rózsájával lefelé olajjal kikent, zsemlemorzsával behintett edénybe rakjuk. Középen helyet hagyuk a tölteléknek.
A karfiol töltelékének elkészítése:
![]() |
1/4 kg darált húst sóval, borssal 3 dkg zsíron puhára párolunk. 8 dkg rizst megfőzünk, majd hozzákeverjük a kész darált húshoz, és a karfiol közepébe rakjuk. 2 dl tejfölt 6 dkg olvasztott zsírt összekeverünk kevés sóval, és a tepsiben levő masszát megöntözzük vele. Forró sütőbe tesszük, fedő alatt pirosra sütjük, és abban az edényben tálaljuk, amelyben sült. A karfiol levéből mártást készítünk. Hagymát, apróra vágott zellerzöldjét forró olajba dobunk, ráhintünk pirospaprikát, 2 dkg lisztet, gyorsan összekavarjuk, a karfiol levével felengedjük, és egyszer alaposan összeforraljuk, majd 2 evőkanál tejfölt kavarunk bele. Külön kis tálban tálaljuk a karfiol mellé.