-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
mérlegképes könyvelő
-
FUVARSZERVEZŐ DISZPÉCSER (MÉLYÉPÍTŐ CÉG, FÖLDMUNKA, ÚTÉPÍTÉS)
-
Nemzetközi kamionsofőr
-
Elektronikai műszerzés
-
sofőr
-
Értékesítési vezető
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Project Procurement Manager for Controls & Digitalization
2024. 04. 23
-
Contact Center Ügyfélszolgálati Tanácsadó I Budapest Ix.
2024. 04. 25
-
Öntő / olvasztár - Székesfehérvár
2024. 04. 26
-
Gépbeállító - Polgárdi
2024. 04. 26
-
Pénzügyi és szervezési előadó - Veszprém
2024. 04. 26
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Töltött karfiol elkészítése
1, 20 kg karfiolt a rózsáira szedünk. Sós vízben, megfőzzük - nem teljesen puhára - majd leszűrjük. Rózsájával lefelé olajjal kikent, zsemlemorzsával behintett edénybe rakjuk. Középen helyet hagyuk a tölteléknek.
A karfiol töltelékének elkészítése:
1/4 kg darált húst sóval, borssal 3 dkg zsíron puhára párolunk. 8 dkg rizst megfőzünk, majd hozzákeverjük a kész darált húshoz, és a karfiol közepébe rakjuk. 2 dl tejfölt 6 dkg olvasztott zsírt összekeverünk kevés sóval, és a tepsiben levő masszát megöntözzük vele. Forró sütőbe tesszük, fedő alatt pirosra sütjük, és abban az edényben tálaljuk, amelyben sült. A karfiol levéből mártást készítünk. Hagymát, apróra vágott zellerzöldjét forró olajba dobunk, ráhintünk pirospaprikát, 2 dkg lisztet, gyorsan összekavarjuk, a karfiol levével felengedjük, és egyszer alaposan összeforraljuk, majd 2 evőkanál tejfölt kavarunk bele. Külön kis tálban tálaljuk a karfiol mellé.