-
Értékesítési vezető - Budapest
-
Óvodapedagógus
-
karbantartó
-
Területi értékesítési munkatárs - Budapest
-
Kőműves
-
Területi értékesítési munkatárs - Győr
-
óvodapedagógus
-
Szerelők
2025. 01. 20
-
Raktáros | Tihany
2025. 01. 24
-
Gyártástervező
2025. 01. 25
-
Pénzügyi Vezető
2025. 01. 25
-
Elektromos karbantartó - Nagykanizsa
2025. 01. 25
-
ATM Üzemeltetési munkatárs
2025. 01. 25
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Töltött karfiol elkészítése
1, 20 kg karfiolt a rózsáira szedünk. Sós vízben, megfőzzük - nem teljesen puhára - majd leszűrjük. Rózsájával lefelé olajjal kikent, zsemlemorzsával behintett edénybe rakjuk. Középen helyet hagyuk a tölteléknek.
A karfiol töltelékének elkészítése:
1/4 kg darált húst sóval, borssal 3 dkg zsíron puhára párolunk. 8 dkg rizst megfőzünk, majd hozzákeverjük a kész darált húshoz, és a karfiol közepébe rakjuk. 2 dl tejfölt 6 dkg olvasztott zsírt összekeverünk kevés sóval, és a tepsiben levő masszát megöntözzük vele. Forró sütőbe tesszük, fedő alatt pirosra sütjük, és abban az edényben tálaljuk, amelyben sült. A karfiol levéből mártást készítünk. Hagymát, apróra vágott zellerzöldjét forró olajba dobunk, ráhintünk pirospaprikát, 2 dkg lisztet, gyorsan összekavarjuk, a karfiol levével felengedjük, és egyszer alaposan összeforraljuk, majd 2 evőkanál tejfölt kavarunk bele. Külön kis tálban tálaljuk a karfiol mellé.