-
Reptéri adminisztrátor és rakodó
-
Irodavezető
-
takarító
-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
Kőműves
-
Épületgépészeti Munkalehetőség
-
Tejelő szarvasmarha telep- Agronómus állás
-
Hegesztőrobot-kezelő hollandiai munkavégzésre
2024. 09. 16
-
Munkafelvevő, Szerviz tanácsadó
2024. 09. 17
-
Műszaki Számlaellenőrzési És Pénzügyi Munkatárs | Budaörs
2024. 09. 17
-
Raktáros - Anyagkezelő (Fót)
2024. 09. 17
-
Quality Operátor (Fót)
2024. 09. 17
-
Terméktámogatási és AV rendszertervező munkatárs
2024. 09. 17
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Kandirozott narancshéj recept
Hozzávalók:
- 430 g letisztított, fehér részétől megszabadított BIO narancshéj
- A cukorsziruphoz:
- 500 g kristálycukor
- 2 l víz
A kandírozott narancshéj elkészítése
Alaposan mossuk meg a narancsokat, daraboljuk fel, a narancshéjak belső, fehér részének nagy részét távolítsuk el. A narancs héját minimum 1 napig hideg vízben áztatjuk (lehet akér több nap is, de akkor cseréljük rajta a vizet). Minimum Eey nap áztatás után forraljunk fel vizet, a forrásban lévő vízbe tegyük bele a narancshéjakat, és kb. 10 percig főzzük benne. Ezután vegyük ki a héjakat, és hideg vízzel mossuk át.
Ezután mérjük meg a héjakat, és azok tömegénél a receptben szereplően több cukrot tegyük fel a receptben előírt mennyiségű vízzel főni. Ha a cukorszirup forr, tegyük bele a narancshéjakat, és közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzzük teljesen üvegesre őket.
Figyelem! Ha még nem teljesen üvegesek a narancshéjak, de kezd elfőni róla a víz, nyugodtan töltsünk utána.
Ha szép üvegesek a héjak, vegyük ki őket egy rácsra, és tegyük félre lecsurogni. Ezután beleforgathatjuk még cukorba vagy belemárthatjuk étcsokiba.
Tipp: keserűcsokoládéval bevonva még finomabb csemege!
A narancsokat hámozzuk meg |
A narancshéjak belső, fehér részének nagy részét távolítsuk el |
Vágjuk fel a héjakat, majd minimum egy napig áztassuk őket hideg vízben |
Forrás: foodwhirl.com