-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Fűszer csomagolói állás teljes, rész munkaidőben
-
Hentes
-
Személy- és vagyonőr
-
Fogászati asszisztens
-
ÁLTALÁNOS ASSZISZTENSI pozíció
-
Ács állványozó, Bádogos
2023. 09. 23
-
Pénzforgalmi Munkatárs | Hatvan
2023. 09. 22
-
Junior Social Media Manager
2023. 09. 24
-
Minőségügyi mérnök
2023. 09. 24
-
Minőségügyi mérnök
2023. 09. 24
-
Minőségügyi mérnök
2023. 09. 24
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »

Kandirozott narancshéj recept
Hozzávalók:
- 430 g letisztított, fehér részétől megszabadított BIO narancshéj
- A cukorsziruphoz:
- 500 g kristálycukor
- 2 l víz
A kandírozott narancshéj elkészítése
Alaposan mossuk meg a narancsokat, daraboljuk fel, a narancshéjak belső, fehér részének nagy részét távolítsuk el. A narancs héját minimum 1 napig hideg vízben áztatjuk (lehet akér több nap is, de akkor cseréljük rajta a vizet). Minimum Eey nap áztatás után forraljunk fel vizet, a forrásban lévő vízbe tegyük bele a narancshéjakat, és kb. 10 percig főzzük benne. Ezután vegyük ki a héjakat, és hideg vízzel mossuk át.
Ezután mérjük meg a héjakat, és azok tömegénél a receptben szereplően több cukrot tegyük fel a receptben előírt mennyiségű vízzel főni. Ha a cukorszirup forr, tegyük bele a narancshéjakat, és közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzzük teljesen üvegesre őket.
Figyelem! Ha még nem teljesen üvegesek a narancshéjak, de kezd elfőni róla a víz, nyugodtan töltsünk utána.
Ha szép üvegesek a héjak, vegyük ki őket egy rácsra, és tegyük félre lecsurogni. Ezután beleforgathatjuk még cukorba vagy belemárthatjuk étcsokiba.
Tipp: keserűcsokoládéval bevonva még finomabb csemege!
![]() |
![]() |
A narancsokat hámozzuk meg |
![]() |
A narancshéjak belső, fehér részének nagy részét távolítsuk el |
![]() |
Vágjuk fel a héjakat, majd minimum egy napig áztassuk őket hideg vízben |
![]() |
![]() |
Forrás: foodwhirl.com