-
Tejelő szarvasmarha telep- Műszakvezetői állás
-
Állásajánlat, gépkezelő
-
Bolti Eladó Pénztáros Állás
-
Masszőr Hölgy kolléganőt keresek Hévízi munkahelyre.
-
gipszkartonozás, szárazépítés
-
Kereskedelmi vezető, félpótkocsi értékesítő
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Gyártás előkészítő mérnök
2024. 07. 27
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Targoncás
2024. 07. 27
-
Számviteli ügyintéző-kontroller
2024. 07. 27
-
Raktáros / targoncás
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
![Süssünk Darázsfészket!](https://www.edenkert.hu/megeheztel/2946/kiskep/darazsfeszek-receptje.jpg)
Darázsfészek elkészítésének receptje:
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 tojás
- 2dkg élesztő
- 6 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1 vanília rúd, vagy 1 csomag vaníliáscukor
A darázsfészek elkészítése:
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, beleteszünk egy csipet sót, 5 dkg porcukrot, aztán a liszttel összegyúrjuk, hogy rétestészta kenyénységű legyen. 12 órát pihentetjük, aztán vékonyra kinyújtjuk.
10 dkg vajat, 10 dkg vaníliás vagy fahéjas porcukorral jól elkeverve rákenjük a kinyújtott tésztára. Ezután a tésztát összesodorjuk gömbölyűre, és 4 cm-es darabokra felvágjuk. Felállítva, kivajazott tepsibe rakjuka tésztákat, mindig 1-1 cm közt hagyva a szeletek között. Ezután félre tesszük kelni, majd 160 C-os sütőben sütni kezdjük.
Másfél dl tejet 5 dkg porcukorral és a vaníliával felfőzünk, és mikor a tésztánk a sütőben már sárgulni kezt, akkor kivesszük és ráöntjük a vaníliás tejet. Nem kell pirosra sütni, mert finomabb, ha puha marad. Melegen, megcukrozva tálaljuk, lekvárt is kínálunk mellé.