-
karbantartó
-
Irodavezető (munkaerő-kölcsönzés) - Szombathely
-
Összeszerelő
-
Értékesítési vezető - Budapest
-
Bolti Eladó Pénztáros Állás
-
Autófényező
-
Irodai ügyintéző/adminisztrátor
-
Csőszerelő
2025. 02. 08
-
Recepciós | Tihany
2025. 02. 13
-
Beszerzési és Alkatrészellátási Menedzser - 100% Home Office Lehetőséggel!
2025. 02. 17
-
Indirect Commodity Manager – 100% Home Office lehetőséggel!
2025. 02. 17
-
Master Data Specialista – 100% Home Office lehetőséggel!
2025. 02. 17
-
Egészség és iparhigiéniai vezető
2025. 02. 17
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »

Darázsfészek elkészítésének receptje:
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 tojás
- 2dkg élesztő
- 6 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1 vanília rúd, vagy 1 csomag vaníliáscukor
A darázsfészek elkészítése:
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, beleteszünk egy csipet sót, 5 dkg porcukrot, aztán a liszttel összegyúrjuk, hogy rétestészta kenyénységű legyen. 12 órát pihentetjük, aztán vékonyra kinyújtjuk.
10 dkg vajat, 10 dkg vaníliás vagy fahéjas porcukorral jól elkeverve rákenjük a kinyújtott tésztára. Ezután a tésztát összesodorjuk gömbölyűre, és 4 cm-es darabokra felvágjuk. Felállítva, kivajazott tepsibe rakjuka tésztákat, mindig 1-1 cm közt hagyva a szeletek között. Ezután félre tesszük kelni, majd 160 C-os sütőben sütni kezdjük.
Másfél dl tejet 5 dkg porcukorral és a vaníliával felfőzünk, és mikor a tésztánk a sütőben már sárgulni kezt, akkor kivesszük és ráöntjük a vaníliás tejet. Nem kell pirosra sütni, mert finomabb, ha puha marad. Melegen, megcukrozva tálaljuk, lekvárt is kínálunk mellé.