-
Árúterítő, gépkocsivezető
-
Csemegés , hús pultos eladó , hentes
-
fogászati szakasszisztens
-
Kertigép Értékesítő
-
Bolti eladó
-
Műszaki mérnök, technikus
-
FUVARSZERVEZŐ DISZPÉCSER (MÉLYÉPÍTŐ CÉG, FÖLDMUNKA, ÚTÉPÍTÉS)
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Remote Golang Developer @ Antal
2024. 04. 25
-
Contact Center Ügyfélszolgálati Tanácsadó I Budapest Ix.
2024. 04. 25
-
MŰSZERÉSZ
2024. 04. 26
-
Gépkezelő
2024. 04. 26
-
Raktáros
2024. 04. 26
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Darázsfészek elkészítésének receptje:
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 tojás
- 2dkg élesztő
- 6 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1 vanília rúd, vagy 1 csomag vaníliáscukor
A darázsfészek elkészítése:
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, beleteszünk egy csipet sót, 5 dkg porcukrot, aztán a liszttel összegyúrjuk, hogy rétestészta kenyénységű legyen. 12 órát pihentetjük, aztán vékonyra kinyújtjuk.
10 dkg vajat, 10 dkg vaníliás vagy fahéjas porcukorral jól elkeverve rákenjük a kinyújtott tésztára. Ezután a tésztát összesodorjuk gömbölyűre, és 4 cm-es darabokra felvágjuk. Felállítva, kivajazott tepsibe rakjuka tésztákat, mindig 1-1 cm közt hagyva a szeletek között. Ezután félre tesszük kelni, majd 160 C-os sütőben sütni kezdjük.
Másfél dl tejet 5 dkg porcukorral és a vaníliával felfőzünk, és mikor a tésztánk a sütőben már sárgulni kezt, akkor kivesszük és ráöntjük a vaníliás tejet. Nem kell pirosra sütni, mert finomabb, ha puha marad. Melegen, megcukrozva tálaljuk, lekvárt is kínálunk mellé.