-
Nemzetközi gépjárműezető állás
-
sofőr
-
Csemegés , hús pultos eladó , hentes
-
Műszaki mérnök, technikus
-
VILLAMOSIPARI TECHNIKUS - IPARI VILLANYSZERELŐ – VEZÉRLÉS TECHNIKUS
-
Árúterítő, gépkocsivezető
-
Nemzetközi kamionsofőr
-
Gépkezelő (pékség)
2024. 04. 19
-
Inbound Sales Representative @ Pronovix Hungary Kft.
2024. 04. 20
-
Éttermi Munkatárs
2024. 04. 19
-
Expert Frontend Engineer @ Secret Sauce Partners, Inc.
2024. 04. 20
-
Site Reliability / DevOps Engineer @ Instructure Hungary Kft
2024. 04. 20
-
Karbantartó műhelyvezető mérnök @ Hunam Personnel Solutions Kft
2024. 04. 20
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A köleslepény elkészítése
Hozzávalók:
1/2 kg zabliszt
1/4 kg köles
1 kávéskanál köménymag
fokhagyma (ízlés szerint)
Elkészítés:
A kölest háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük, és ha már langyosra hűlt, összegyúrjuk a zabliszttel. Közepesen lágy tésztát kapunk, ebbe keverjük a köménymagot. Palacsintasütőben (nem teflonosban!), olaj nélkül, egyenként, kis lángon lassan, szárítva sütjük. További tudnivalók: A kész lepényt megkenhetjük reszelt fokhagymával, mint a lángost szoktuk, és csepegtethetünk rá olajat. Ha lehet, olívaolajat használjunk. Ezt a lepényt fogyaszthatjuk friss salátával, de használhatjuk kenyér helyett is.
A Burgonyalepény elkészítése
Elkészítés:
Különösen téli estékre javasoljuk az alábbi egyszerű ételt. Aki szereti a krumplit, és nem sajnál fél órát a tűzhely előtt tölteni, feltétlenül próbálja ki. Mossunk meg és tisztítsunk meg fél kg krumplit. Negyedeljük fel, kevés olajjal és vízzel, fedő alatt főzzük puhára. Amíg a burgonya fő, egy mély tálban verjünk fel két egész tojást, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk meg, és adjunk hozzá finomra vágott zeller- és petrezselyem zöldet, néhány levél ugyancsak apróra vágott mentát.
A megfőtt burgonyát villával törjük meg, és jól keverjük össze a fűszeres tojással. Forrósítsunk olajat egy nagy serpenyőben, és öntsük bele a masszát. Mindkét oldalán süssük aranybarnára. A sütést kisebb adagokra elosztva is végezhetjük, így mindenki kaphat külön-külön lepényt, melyet különféle friss zöld salátával adhatunk, vagy mártogathatjuk ízesített tejfölbe, tartárba.