Tepsiben sült csirkés makaróni saláta
A saláták készítése mindenfelé egyre felkapottabb, ami nem is csoda, hiszen amellett, hogy ízletesek, még az egészségünkre is kedvező hatással vannak. Nézzük, hogy hogyan készül a tepsiben sült csirkés makaróni saláta!

Tepsiben sült csirkés makaróni saláta

 

Hozzávalók:

csirkes-salata

  • Kb. 225 gramm makaróni (2 csésze)
  • 3,5– 4 csésze főtt csirkehús, kockára, vagy szeletekre vágva
  • 1/3 csésze aprított, pirított mandula
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1,5 csésze feldarabolt sajt (kb. 225 gramm)
  • 2 teáskanál fűszerezett só
  • 1/2 teáskanál bors
  • 1 1/4–1 1/2 csésze majonéz
  • Apróra vágott friss petrezselyem (ízlés szerint)


A csirkés makaróni saláta elkészítése:

  1. A tésztát sós vízben főzzük meg, a csomagoláson jelzett ideig, majd szűrjük le.
  2. Egy nagy edényben keverjük hozzá a tésztához a csirkét, a mandulát, a citromlét, a citromhéjat, a sajtot, a sót, a borsot és a majonézt.
  3. Az egészet töltsük át egy kivajazott tűzálló edénybe, vagy tepsibe. 175 ˚C fokos sütőben 30 percig süssük.
  4. Ízlés szerint díszítsük apróra vágott petrezselyemmel.
  5. Ez a csirkés makaróni saláta recept  4–6 személyre elég.

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

10-12 szilvafám vírusos, ki kell vágnom őket?

Sajnos a vírusok ellen sem az emberek, sem a növények estében nincsen gyógyítási lehetőség

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Találkozás

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.