-
Óvodapedagógus
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Épületgépészeti Munkalehetőség
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
takarító
-
Vagyonőr Tiszafüred
-
CNC operátor / programozó
2024. 08. 30
-
Job in Germany: Informatiker (m / w / d) im Business Continuity Management
2024. 09. 15
-
Autószerelő
2024. 09. 13
-
Job in Germany: Network Administrator or IT System Administrator (m / f / d)
2024. 09. 15
-
Személy-és vagyonőr
2024. 09. 15
-
Ügyfélkapcsolati menedzser
2024. 09. 15
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
pH-érték... Gyakran halljuk ezt a kifejezést. De vajon tisztában vagyunk vele, hogy pontosan mit is jelent, és hogy miért fontos számunkra? A Ph érték normálistól való eltérése hosszú távon súlyos következményekkel járhat egészségünkre. A problémák az emésztési zavaroktól egészen a mozgásszervi megbetegedésekig terjedhetnek.
De mi is a Ph-érték?
Egy mérőszám, amely bármely folyadék, többek között a testnedveink sav és lúg háztartását jelzi. Ezt az értéket egy nullától tizennégyig terjedő számskálán mérik. A 7-es pH-júak a semleges oldatok. Ettől az értéktől lefelé egyre savasabb egy oldat, felfelé haladva viszont egyre lúgosabb.
Nyálunk állandóan lúgos, ezért a pH-ja 7,5. A bőrünket pedig enyhén savas védőréteg fedi, ezért a pH-ja 5.5 körül mozog. Testünk valamennyi részén található testnedveinknek van egy optimális pH-értéke, amelyre szervezetünk állandóan felügyel. Vérünk pH-ja 7,3 körüli, tehát lúgos. Ha ez az érték akár kéttizednyit is csökkenne, abba belehalnánk. A lúgok szervezetünkben a megújulást, míg a savak a lerakódások képződését segítik. A lerakódások számtalan betegséghez vezethetnek.
A tudomány nyomára bukkant azoknak a kémiai elemeknek, amelyek a lúgosságot és a savasságot okozzák. A savképződésért felelős foszfor, a húsokban, az édességekben, a fehérlisztben és a tartósítószerekkel készült valamennyi ételben és italban megtalálható. És a mai ember táplálékai háromnegyedét sajnos ezek teszik ki. A savakat közömbösíteni képes lúgosító elemek, a kalciummal az élen, a barnalisztben, a zöldségfélékben, a gyümölcsökben fordulnak elő nagy mennyiségben. Hogy testünk elsavasodási folyamatait leállítsuk, 10 étkezésből 8szor kellene ilyen ételeket fogyasztanunk.
A savas szervezet fáradékonyabb és teljesítőképessége is gyengébb
Vizeletünkbe egy héten át rendszeresen mártsunk lakmuszpapírt. Ha átlagosan 6,5 és 5,5 között mozog vizeletünk pH-értéke, akkor még nem vészes a helyzet, de ennél alacsonyabb, akkor jobb, ha elkerüljük a pH fő ellenségeit, a foszfor és tartósítószer hozzáadásával készült ételeket.
Forrás: freepress24.tv
Ön mért már pH-értéket? Mit tesz / tett a megfelelő érték elérése érdekében? Írja meg nekünk észrevételeit, javaslatait a témában.