1. Hogyan aszaljunk gyümölcsöt?
A gyümölcsaszalalás a legősibb tartósítási eljárás, amelyhez nem kell semmilyen segédanyag, tartósítószer, csomagolóanyag.
A gyümölcsaszalalás a legősibb tartósítási eljárás, amelyhez nem kell semmilyen segédanyag, tartósítószer, csomagolóanyag.
Írásos emlékek bizonyítják, hogy már az egyiptomiak is figyelembe vették a Hold változásait és a vetést fogyatkozó, az aratást pedig növekvő holdállásra ütemezték.
A bazsalikom cseranyagai és illóolajai a felfúvódást csökkentik, valamint gyomorrontás esetén segítenek. A bazsalikomnak ismeretes étvágyjavító, szélhajtó, köhögés csillapító hatása.
Az alma, a körte, a birs és naspolya gondos leszüretelése után a terményeket minél hűvösebb, de fagymentes helyiségben kell tárolni, mert a lebomlási folyamatok annál lassúbbak, minél alacsonyabb a tároló léghőmérséklete.
Bemutatunk két olyan koktélt, amelyet a friss kerti fűszerekből, alkohol nélkül is elkészíthetünk. Jöhet a kánikula!