1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Ha Vanda lennék szeretnék ott! A leírt körülmények megfelelők,némi fény azért nem ártana(fényigényes növényről lévén szó).A léckosár a megfelelő és ha mód van rá legalább naponta egyszer egy vödör vízbe beáztatás jót tenne neki. Szereti a légmozgást ami leszárítja áztatás után! Üdv
Válaszul a kérdésükre mellékeltünk két cikket, amelyek segíthetnek ötleteket gyűjteni, hogy az év második felében milyen növényeket lehet, és érdemes, kertekbe ültetni.
A citromfű minden részét felhasználják a gyógyászatban, ezért azt mondanán, hogy nem lenne mérgező hatással az emberi szervezetre. Habár vannak a növénynek esetleges mellékhatásai, mégis a citromfű inkább gyógyhatásairól ismert. A növény virága ellenben nem ugyanolyan összetevőket tartalmaz, mint annak levelei. A legfinomabb íz érdekében a szörp készítésekor (csakúgy mint a teakészítés esetében), ajánlott csak a leveleit felhasználni. Még több citromfű felhasználási tipp:
Jó lenne látni, hogy pontosan hogyan néz ki a betegség, de a leírtak alapján takácsatkák okozta fertőzésre gondolok. A takácsatkák a levelek fonákján helyezkednek el, és onnan szárítják ki a növényeket. A nyáluk mérgező a növényekre, ezért is pusztulnak el olyan gyorsan. A károsított levelek hamar megsárgulnak, megbarnulnak, végül pedig lehullanak. Nagy melegben a kórokozók száma exponenciálisan megnő. Kezelje vízipálmáját atkaölő szerekkel. (Actara 25 WG, Flumite 200, esetleg kipróbálhatja a kálium szappanpermetezést.) Amennyire csak lehet a permetlé csak a levelek fonákját érje. Az alábbi cikkekben még többet megtudhat ezekről a kórokozókról.
Jó lenne több mindent tudni az ültetendő fa környezetéről, de ha abból indulunk ki, hogy egy olyan helyről van szó, ahol egy fűzfa megél, akkor így már van kiindulási alapunk. A következő fajták aránylag mind gyorsan megnőnek és mutatósak is (haszonfák kizárva): Ezüst juharfa Fehérakác (az akác illatáról nem kell beszélni) Japánakác v. kínai pagodafa (halvány lila színű virágzat) Magyar, fehér, vörös kőris (attól függően, hogy milyen magas fát szeretnénk) Spanyol fenyő (Abies pinsapo) (kifejezetten szereti a meszes talajt) Az interneten, vagy ha tehetik, akkor élőben, érdemes lenne megnézni, hogy melyik fa pontosan hogyan néz ki. Így könnyebben eldönthetik, hogy melyik fával helyettesítenék legszívesebben az elpusztult fűzfájukat!