1576. Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot!
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
A farsangi időszak leghíresebb édessége a szalagos fánk, amit egy kis odafigyeléssel bárki elkészíthet. Hoztunk 2 bombabiztos receptet!
A padlizsán kitűnő előétel. Párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Próbáljuk ki a padlizsánt indiai módra!
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet többek között az angol nyelv is átvett. Íme a receptje!
Kedves Laci! Nehéz kérdés, mert ha gomba, vagy baktérium (esetleg vírus) betegség lenne, akkor a leveleken is látszódna valamilyen elváltozás, sárgulás stb. Szerintem valami kártevő lesz, de javaslom, hogy rovarölő (Chess 50 WG) és gombaölő (Chanmpion) szert keverve egyszerre permetezze ki. Ismételje meg egy hét múlva.
Kedves Gyanó Józsefné! Ennek a növénynem nem nagyon van hazánkban betegsége, de mindig van kivétel! Szerintem valami gomba betegség lehet a baj. Permetezze le Ridomil nevű szerrel a fát!
Üdvözlöm! Annyira ideális minden körülmény, hogy nem értem, miért nem virágzik. Szerintem túl fiatal a növény - (ez esetben jövőre biztosan virágozni fog), más okot nem találok erre! Szerintem türelem és virágozni fog!
Ez sok mindentől függ: milyen fajtát vett? milyen növekedési fázisban vette? hova ültette? az igényeinek megfelelően gondozza-e?
Virága nyíláskor világos narancsszínű, szárítás után pedig vörös, vagy vörösesbarna lesz. A fészekből kicsipegetett virágszirmok belsejében lévő bibék (Carthami flos) adják a fűszert.Felhasználható részei:virágszirmok belsejében lévő bibék (Charthamus tinctorius flos)mag (Chartamus tinctorius semen) Betakarítás: A tűzvörös, nyelves virágokat kézzel kicsípik, július közepétől 3-4 naponként. A teljes virágzás után a szirmok ráhajolnak a fészekre, lángvörös színűek lesznek. Virágzási ideje 4-5 hét. Termése fehér színű kaszat, 5-8 mm hosszú, a mag 4-5 évig csirázóképes.Elsődleges feldolgozás: a virágszirmot azonnal szárítani kell, természetes szárítása vékony rétegben kiterítve vagy történhet. Sérülésre érzékeny.