2936. Hogyan készül a pisztáciatorta?
Ha a karácsonyi tortát saját magunk szeretnénk elkészíteni, érdemes kipróbálni a pisztáciatortát, ami egészséges és finom is.
Ha a karácsonyi tortát saját magunk szeretnénk elkészíteni, érdemes kipróbálni a pisztáciatortát, ami egészséges és finom is.
Hozzávalók:egy nagyobb tök fele (~ 2,5 kg), méz, fahéj, só, 1-1.5 liter húsleves, 1 vöröshagyma, 1 szál (5-6 cm) rozmaring, 200 ml főzőtejszín, fehérbors, só. A tököt tisztítjuk, daraboljuk, mézet csorgatunk rá, fahéjjal megszórjuk, és a sütőben megsütjük. Ezután a tök húsát kanállal kikaparjuk és lábosba tesszük. Ízlés szerinti mennyiségű húslevest adunk hozzá, a hagymát feldaraboljuk, és a leveshez adjuk. A rozmaring szálat is hozzáadjuk és borssal, sóval fűszerezzük. Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, és ropogósra pirított bacon szalonnával tálaljuk.
Vannak ételek, amelyek segíthetnek az anyagcserénken – más szóval, fel tudják gyorsítani a kalóriaégetésünket. A következőkben a legjobb ételekről és italokról lesz szó, amelyek javítanak az anyagcserénken.
Az ételmaradékok kidobása energia- és erőforrás veszteséghez vezet. Nézzük, hogy miért ennyire fontos ez, és hogy mit tehetünk ellene!
A legtöbb ember rendszeresen eszik fehér kenyeret. De biztos, hogy ez a legjobb választás egészségünk szempontjából?
Sajnos tűz ellen nincs orvosság. Amennyiben nem az egész szobafenyőt érintette az égés, akkor túl fogja élni, de a megperzselődött részek már nem lesznek a régiek. Érdemes megfürdetni a növényt, ill. hagyni, hogy kiheverje a sokkot.
A kertben termesztett növények nem igazán tartalmaznak D-vitamint, viszont a gombák, a tengeri halak, a tojás, a vaj, a máj annál inkább. Ezenkívül napi 10 percnyi napsütés is D-vitaminnal tölt fel minket.
A gyompálma azon ritka pálmafélék közé tartozik, amely szobai körülmények között is virágzik és termést érlel, amiről mag gyüjthető a szaporításhoz.<p>A gyompálmának a magjai kemény héjúak, ezért a sikeres csíráztatáshoz egy napra meleg vízbe kell áztatni. Ezután homokos tőzegbe kell rétegezni a magokat. Érdemes a csíráztató edényt műanyag fóliával lefedni, hogy ezáltal biztosítsuk számára a magasabb páratartalmat. Fontos, hogy 25 fok körüli hőmérsékelen kell tartani a magokat, ez segíti elő a kelést. Biztosítsuk a folyamatos vízutánpótlást rendszeres öntözéssel. Sok sikert!
A koreai jegenyefenyő (Abies koreana) igazán impozáns fenyő faj, igényességén túl jellemzője, hogy rendkívül lassú növekedésű, ezért meggondolandó, hogy érdemes e próbálkozni magvetésével. Ráadásul a különböző jegenyefenyő fajok kereszteződhetnek egymással, ezért gyakran előfordul, hogy hibrid - nem tisztán koreai - magoncok kelnek ki a magvetésből.
Mivel az időjárási körülmények a fenyő javára válnak nagy az esélye, hogy meg fog maradni a fácska! Biztosat én nem mondhatok, csak azt, hogy idővel ki fog derülni!