Ízletes és könnyen elkészíthető paradicsomleves recept következik, ami gyermekkorunk és a menzák betűtésztás levesének ízvilágát hozza vissza. Kimondottan nosztalgiázós napokra.
A házi paradicsomleves készítése
Hozzávalók:
-  
Személyenként 1dl átpaszírozott paradicsom
 - 3dl víz
 - rizs
 - só
 - cukor ízlés szerint
 
Elkészítése:
A paradicsom levét a vízzel összeöntjük és feltesszük főni. Mikor felforrt, hozzá adjuk a rántást , és a fűszereket. Fontos, hogy a paradicsomlevest meg nem pirított fehér rántással
( forró olajba, csapott kanál liszt) készítsük el. A rizst külön vízbe főzzük meg, ne a paradicsomlevesben főjjön meg. Sót, cukrot, ízlés szerint tegyünk bele. Ha elkészült, néhány kanál tejfölt is adhatunk hozzá.
